İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıristiyan devletlerin İslam düşmanlığının kökenleri

Seyfi Genç

Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Müslim Karabacak 21 Temmuz 2012′deki yazısında demiş ki: “Herkesin malumudur ki, AB’yi oluşturan devletlerin bilaistisna tümü Hıristiyan’dır. AB için kullanılan semboller Hıristiyanlığın inanç esaslarından mülhemdir. Tarihte ve bugün bu devletlerin İslam’a ve Müslümanlığa düşmanlığı hiç azalmamıştır.”Basit bir soru sorayım: Peki Müslümanlar ve Müslüman devletler var oldukları günden itibaren Avrupa’ya ve Hıristiyanlığa tek bir gün bile dost olmuşlar mıdır? Dostluk beslemişler midir ki dostluk beklentisi içindeler?

İslamiyet cihatlar vesilesiyle kılıç zoruyla yayılmaya çalışılırken, İslam tarihinin daha ilk yıllarında saldırıp ele geçirerek Müslümanlaştırılmaya çalışılan yerlerin çoğu Bizans toprağıdır. Hatta Bizans’ın başkenti Konstantinopolis’e de başarısızlıkla sonuçlanan bir kaç sefer düzenlenmiştir. (Bu seferlerden birine bizim Türk zannettiğimiz Arap komutanı Seyyid Battal Gazi de katılmış, Bizans ordusu Arap ordusunu püskürtürken Afyon yakınlarında Bizanslı askerler tarafından öldürülmüştür.) Sonrasında İspanya’ya, daha sonrasında da Balkanlar yoluyla Avrupa’nın içlerine doğru durmaksızın saldırılar, akınlar olmuş. Deyim yerindeyse Avrupa’daki Hıristiyan halka rahat verilmemiş, süregelen tehditler nedeniyle huzurla yaşamaları imkânsız hale getirilmiş. Avrupalılar da ülkelerini korumak için bu ilerleyişi durdurmak üzere, sonu başarısızlıkla biten ama aslında istedikleri sonucu aldıkları, Haçlı Seferleri’ni düzenlemişler… Sonrasında Müslümanlar ülke ve din sınırlarını genişletmek üzere ilerleyişlerini sürdürmüşler…
Yani İslamiyet var olduğu günden beri Hıristiyanlığı ve Hıristiyanları düşman bilmiş ve ona nefret beslemiş, sürekli ülkelerine saldırmış, topraklarını işgal etmeye, ele geçirmeye çalışmış. Şimdi yazar da Müslümanlardaki efkâr-ı umumiyetlerden biri olan  ”Hıristiyan devletlerin İslam’a ve Müslümanlığa düşmanlığı hiç azalmamıştır.” teranesini tekrarlıyor.
Soruyu tekrar sorayım: Müslüman devletlerin veya yönetimlerin Hıristiyanlığa ve Hıristiyanlara düşmanlığı hiç azaldı mı? Yoksa günümüzde giderek artıyor mu?

Yorumlar kapatıldı.