İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Suriye Ermeni toplumu, Ermenilerin Yakın Doğu’daki varlığının teminatı

Arap Araştırmaları uzmanı Armen Petrosyan, ″23 milyon nüfusu olan Suriye’de, 60 bin Ermeni yaşıyor. Onlar ülke hükümetinde kendi temsilcilerine sahipler, bu toplumun önemli bir rol oynadığını ortaya koymakta. Orada Ermeni Apostolik Kilisesi işlemekte, Ermeni kuruluşları, kültür merkezleri var ve bugün onların güvenliğini temin etmek çok önemli″ dedi

***
Suriye Ermeni toplumunu bedeli ne olursa olsun muhafaza etmek gerek. Açıklama 21 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Arap Araştırmaları uzmanı Armen Petrosyan’dan geldi. Petrosyan’ın ifadesiyle bu toplum Ermenilerin bölgedeki varlığının pekişmesine olanak sağlamakta ve bu açıdan çok önemli.
Petrosyan ″23 milyon nüfusu olan Suriye’de, 60 bin Ermeni yaşıyor. Onlar ülke hükümetinde kendi temsilcilerine sahipler, bu toplumun önemli bir rol oynadığını ortaya koymakta. Orada Ermeni Apostolik Kilisesi işlemekte, Ermeni kuruluşları, kültür merkezleri var ve bugün onların güvenliğini temin etmek çok önemli″ dedi.
″Ermeni toplumu ne kadar örgütlü?″ sorusuna uzman Suriye Ermenilerinin oldukça örgütlü ve birliktelik içinde olduklarını kaydederek ″Suriye Ermenilerine karşı henüz bir eylem düzenlenmemiş olması bunu ortaya koyuyor. Bu sağduyulu tarafsızlığın sonucudur″ dedi. Petrosyan buna örnek olarak Lübnan İç Savaşını verdi. Petrosyan ″Beyrut Ermenileri o zaman örgütlendiler ve akıllıca bir duruşla o badireyi atlatmayı başardılar. Bugün Suriye Ermenilerinin önünde benzeri bir problem duruyor″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/114314.html

Yorumlar kapatıldı.