İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Seçim Sonuçlarını Tanımayacaktır

Türkiye, Yukarı Karabağ bölgesinde düzenlenecek seçimlere sert tepki gösterdi. Yukarı Karabağ’daki sözde seçimlerin, Azerbaycan’ın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Türkiye, bu eylemi kınadığını duyurdu.

 Ermenistan’ın işgali altındaki Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde, yarın düzenlenecek sözde Başkanlık seçimlerine, Türkiye sert tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı; Yukarı Karabağ’da yapılacak sözde seçimlerin, hukuka aykırı, mevcut durumu tek yanlı meşrulaştırma çabalarının yeni bir örneği olduğuna dikkati çekti.
Yukarı Karabağ ihtilafının bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının önündeki en önemli engel olduğunu bildiren Türkiye, ihtilafın çözümü yönündeki çabaları sürdürmede kararlı olunduğunu bildirdi.
Yukarı Karabağ’daki sözde seçimlerin, Azerbaycan’ın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Türkiye, bu eylemi kınadığını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı;
“Türkiye, gayri meşru saydığı ve uluslararası hukuk bakımından herhangi bir geçerliliği olmayacak bu sözde ‘Başkanlık’ seçimlerinin sonuçlarını tanımayacaktır. ” açıklamasını yaptı.

Yorumlar kapatıldı.