İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanlar, Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor

Almanlar, Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor. Internet on-line platformunda 157 bin Alman, Almanya’nın Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı olarak kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor… Reuters’in verdiği habere göre platform üyesi 157 bin Alman, Almanya’nın yaklaşık bir asır evvel Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin kitlesel kıyımının soykırım olarak kabulü ve Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı olarak kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor.

Internet on-line platformunda 157 bin Alman, Almanya’nın Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı olarak kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor. Reuters’in verdiği habere göre; platform üyeleri  Almanya şansölyesi Angela Merkel’in dikkatini Avro krizi üzerine odakladığını ancak ülke sakinlerinin  örneğin çevre, hayvanların korunması, hafif nitelikli uyuşturucuların serbest bırakılması, İslamı eleştiren tartışmalar düzenlenmesi yanı sıra tarihi olayların revizyonu meseleleri Almanları daha çok ilgilendirmekte.
Bu sorunlar arasında en fazla desteğe sahip olan konu Ermeni sorunu. 157 bin Alman, Almanya’nın yaklaşık bir asır evvel Osmanlı İmaparatorluğunda Ermenilerin kitlesel kıyımının soykırım olarak kabulü ve Ermeni Soykırımının inkarını yasa dışı olarak kabul eden bir yasanın kabul edilmesini istiyor.
Angela Merkel bu hafta ankete katılan kimi katılımcılarla buluştu ve öneriyi reddetti.
On-line anket Hükümetin «Diyaloğun Geleceğine İlişkin» program çerçevesinde düzenlediği bir insiyatif olup, sıradan Alman yurttaşlarının Almanya’daki yaşamıın iyileştirilmesi için daha neler yapılabileceği konusunda ne düşündüğünü sorgulamayı amaçlamakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.