İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’daki Ermeniler Holland’a Çıkıyor

Fransız Ermenileri, Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı ile buluşacak. Ermeni toplumu liderleri, uzmanlar ve politikacıların katılacağı temsil grubu, Cumhurbaşkanı Holland ile Ermenistan Fransa ilişkilerini de görüşecek. Ayrıca Fransa parlamentosu milletvekili Valerie Boyer’in tasarısının kabul edilmemesinden dolayı duydukları üzüntüyü de dile getirecekleri bildirilen ekibe, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi de destek verdiğini açıkladı.

***
Fransa’da yaşayan Ermeniler, soykırım iddiasını tanıtma çabalarının parçası olarak Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı ile buluşacak

Alınan bilgilere göre toplum temsilcilerinin sözde soykırım tanıtma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşecek olan buluşmada, cumhurbaşkanına seçim öncesinde söylediği sözler hatırlatılacak.
Ermeni toplumu liderleri, uzmanlar ve politikacıların katılacağı temsil grubu, Cumhurbaşkanı Holland ile Ermenistan Fransa ilişkilerini de görüşecek. Ayrıca Fransa parlamentosu milletvekili Valerie Boyer’in tasarısının kabul edilmemesinden dolayı duydukları üzüntüyü de dile getirecekleri bildirilen ekibe, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi de destek verdiğini açıkladı.
Fransa Parlamentosu, 2001 yılında, ”Fransa, 1915’deki Ermeni soykırımını tanır” ifadesi bulunan bir yasayı onaylamış, 23 ocak 2012 tarihinde ise inkarı tamamen suç sayarak kural ihlallerinde para ve hapis cezası getirmeyi kabul etmişti. Fakat Fransa Anayasa Konseyi kararı iptal etmişti.
Kaynak: TurkishNY

Yorumlar kapatıldı.