İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a barış elini uzattı

Türkiye, normalleşme sürecinin dondurulduğu Ermenistan’a bir kez daha zeytin dalı uzatıyor. Türk dış politikasının geçen hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da yoğun bir trafiğin içinde olacağını belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan’a da Trabzon’dan zeytin dalı uzattı. 26 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek KEİ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı da davet eden Davutoğlu, “Ermenistan’ın katılmasını bekliyoruz. Biz KEİ toplantılarını Karadeniz’in etrafındaki havzaların bir istikrar havzası olması için bir fırsat olarak görüyoruz. (Bir gün önce Sayın Çağlayan, Ermenistan ilişkisini Karabağ sorununa bağlamıştı. HYETERT).

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı İstanbul’da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısına davet etti. Çin Dışişleri Bakanı ile Suriye’yi görüştü.
TÜRKİYE, normalleşme sürecinin dondurulduğu Ermenistan’a bir kez daha zeytin dalı uzatıyor. Türk dış politikasının geçen hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da yoğun bir trafiğin içinde olacağını belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan’a da Trabzon’dan zeytin dalı uzattı. 26 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek KEİ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı da eden Davutoğlu, “Ermenistan’ın katılmasını bekliyoruz. Biz KEİ toplantılarını Karadeniz’in etrafındaki havzaların bir istikrar havzası olması için bir fırsat olarak görüyoruz. Ümit ediyoruz ki Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunlar aşılır. Karadeniz işbirliği alanı genişler, inşallah bu sorunlar aşıldığında, Ermenistan’ın da bu üçlü mekanizmalara katılmasını istiyoruz. En üst düzeyde temsil edilmesine önem veriyoruz” diye konuştu.  Ermenistan’ın, Türkiye – Gürcistan -Azerbaycan arasında önceki gün kurulan 3’lü mekanizmaya da katılabileceğini belirten Davutoğlu, “Ancak bunun için öncelikle Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları sorunun çözülmesi gerekir” vurgusunu yaptı.
Suriye’de katliama seyirci kalamayız
Türkiye’nin Suriye’deki katliamlara seyirci kalmayacağını söyleyen Davutoğlu, uluslararası toplumun Suriye Yönetimine yönelik baskısını artırması gerektiğini ifade ederek, önceki gün Çin Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Türkiye’nin de Annan Planı’nı desteklediğini, ancak bu planın destek ifadelerine rağmen alanda can kaybını engelleyemediğini ifade eden Davutoğlu, “Her gün o plana atıfta bulunarak bir sürecin işleyeceğini düşünmek de çok zor. Gerek Hama ve gerek El Hule katliamları Annan Planı’nın yönetim tarafından ciddiye alınmadığını, saygı gösterilmediğini ortaya koydu” dedi. ZEYNEP TUĞRUL TRABZON

Yorumlar kapatıldı.