İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan başbakanı, AB’ye Azerbaycan’a ambargo tehdidinde bulunması çağrısı yaptı

Ermenistan cumhurbaşkanı Tigran Sarkisyan AB’ye, Güney Kafkasya’da militarizasyona son vermesi yönünde Azerbaycan’a karşı bir tasarı kabul etmesi çağrısında bulundu.

Beyanat Ermenistan başbakanının Brüksel’de «European Voice» gazetesine verdiği röportajla geldi.Sarkisyan’ın kanaatince AB, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yolla çözümüne ilişkin bir bildiri kabul etmeli.
Başbakan Sarkisyan, Ermeni tarafının güç dengesini muhafaza edebilecek güçte olduğunun altını çizerek, Azerbaycan’ın AGİT Minsk Grubu aracılık çabalarını boşa çıkarma çabası içinde olduğunu beyan etti.
NEWS.am daha önceki haberinde 4 Haziran gecesi  Azerbaycan’lı sabotaj grubunun Ermenistan’ın Tavuş eyaleti sınır havalisindeki Berdavan ve Çinar köyleri yönünde konuşlu Ermeni savunma mevzilerine nüfuz etmeye çalışması sonucu 3 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin yaralandığı (biri subay) bildirildi.
Azerbaycan’ın bu sabotaj işlemi sonucu Ermenistan Silahlı Kuvvetleri askerleri Harutyun oğlu Muşeğ Nurbekyan, Khajak oğlu Zohrab Balabekyan ve Kamo oğlu Karen Davtyan şehit oldular.
Olayda üsteğmen Harutyun oğlu Muşeğ Nurbekyan, devre askerler Karen oğlu İgit Hovhannisyan, Martin oğlu Maksim Melkonyan, Samvel oğlu Sedrak Şahbazyan, Artur oğlu Artak Mnatsakanyan, Robert oğlu Koryun İritsyan yaralandılar.
Ermenistan Savunma Bakanlığı yaptığı duyuruda 4 Haziran’da ilk verilere göre Ermeni-Azeri sınırı kuzeydoğu mevkiinde Azerbaycan tarafı  sınır hattında tesis edilmiş olan ateşkes rejimini kaba bir şekilde ihlal ederek, Ermenistan’ın Tavuş eyaleti Berdavan ve Çinar köyleri yönünde konuşlu Ermeni savunma mevzilerine nüfuz etmeye çalıştığını bildirdi. Bulunulan  girişimler ve Ermeni askerlerin yiğitçe işlemleri sonucunda sabotaj ilerleyişi durduruldu ve hasma kayıplar verdirilerek geri püskürtüldü.
Yaralılardan üçünün Erivan’a nakledildiğini kaydedelim.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/108305.html

Yorumlar kapatıldı.