İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryaniler, eşcinseller ve nefret

Orhan Kemal Cengiz

Uzun yıllar boyunca Türkiye’de Hıristiyanların avukatlığını yaptım. Hiç şaşmaksızın gözlemlediğim bir dinamik var: Ne zaman azınlıklara yönelik bir saldırı gerçekleşmişse mutlaka ama mutlaka öncesinde, yerel basında veya ulusal medyada bu grupları ‘şeytanlaştıran’ yayınlar yer almıştır. Ben bugüne kadar bunun hiçbir istisnasını görmedim. Bir kilise mi taşlanmış, bir pastör saldırıya mı uğramış, bunların öncesinde mutlaka o ilde veya Türkiye çapında, ‘Hıristiyanların hain emellerinden’, ‘emperyalizm uşaklığından’, ‘ahlaksızlığından’ bahseden bir yayın mutlaka yapılmıştır. Bu tecrübem nedeniyle Saadet Partisi ve Milli Gazete’nin Süryanileri ve eşcinselleri hedef alan yayın ve eylemlerini büyük bir kaygıyla izliyorum.

************
Süryanilerin ürkek bir biçimde de olsa, Mardin’e dönmeye başlamaları belli ki ‘milli paranoyaları’ harekete geçirmiş durumda
               
Yakın bir zamanda Süryanilere ve eşcinsellere yönelik saldırılar ciddi bir ivme kazanırsa hiç şaşırmayın. Bu kaygımın nedenini açıklayacağım ama ilk önce bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Uzun yıllar boyunca Türkiye’de Hıristiyanların avukatlığını yaptım. Hiç şaşmaksızın gözlemlediğim bir dinamik var: Ne zaman azınlıklara yönelik bir saldırı gerçekleşmişse mutlaka ama mutlaka öncesinde, yerel basında veya ulusal medyada bu grupları ‘şeytanlaştıran’ yayınlar yer almıştır. Ben bugüne kadar bunun hiçbir istisnasını görmedim.   
Bir kilise mi taşlanmış, bir pastör saldırıya mı uğramış, bunların öncesinde mutlaka o ilde veya Türkiye çapında, ‘Hıristiyanların hain emellerinden’, ‘emperyalizm uşaklığından’, ‘ahlaksızlığından’ bahseden bir yayın mutlaka yapılmıştır. Bu tecrübem nedeniyle Saadet Partisi ve Milli Gazete’nin Süryanileri ve eşcinselleri hedef alan yayın ve eylemlerini büyük bir kaygıyla izliyorum.
                  Not: Yazının devamını aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz:

Yorumlar kapatıldı.