İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kapadokya”da ‘Gönül Bağı’ Festivali

Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Kapadokya”da ‘Gönül Bağı’ festivali düzenlenecek. Festival çerçevesinde Nevşehir”in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Beldesi’nde hizmete açılacak olan kilisede ilk ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetecek.

 Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Kapadokya’da ‘Gönül Bağı’ festivali düzenlenecek. Festival çerçevesinde Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Beldesi’nde hizmete açılacak olan kilisede ilk ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetecek.
Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak yaptığı açıklamada, beldelerinde bulunan ve bin 600 yılında tüf kaya oyularak ve dış çevresi yöre taşları kullanılarak yapılacağını, ancak zaman içerisinde harabeye dönüşen Aios Nichole Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belediyeye tahsisini sağladıklarını ve geçen yıl onarım çalışmalarının başlatıldığını söyledi.
Ak, Aios Nichole Manastırı’nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından kilisenin Fener-Rum Patriği Bartholomeos’un da hazır bulunacağı bir tören ile 26 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek bir tören ile turizme açılacağını söyledi. Ak, kilisenin açılışı ve sonrasında Bartholomeos tarafından yönetilecek Bahar ayinine Yunanistan başta olmak üzere İstanbul ve İzmir’den 2 bin e yakın kişinin katılmasının beklendiğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.