İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyaset Uzmanı: Ermenistan’da Kurulacak Hükümet Geçici Hükümet Olur

Ermeni toplumu korku etkisi altında ve yurttaş iradesini özgürce ifade edemiyor. Beyanat bugün 16 Mayıs’ta düzenlenen basın basın toplantısında siyaset bilimci Andreas Ghukasyan’dan geldi. Ghukasyan bunu Ermenistan’ın hukuk devleti olmamasına bağladı. Ghukasyan ″Benzeri durumda iktidara güven konusunda konuşmak doğru olmaz. Bence hükümet geçici olacak. Önüne koyduğu sorunları çözemeyen hem muhalefet hem de iktidar yenildiler. Birisi değişikliklere ulaşamadı, diğeri de tek başına sorunları çözemiyor ve hükümet oluşturamıyor″ dedi.

News.am
Andreas Ghukasyan bu seçimlerde zorlamanın seçim enstrumanlarından biri olduğunu belirterek ″Seçimlerde yeni bir nitel düzey olmadı; özgür, adil seçimler gerçekleştirilmesine ilişkin sözlerin icrasını görmedik″ dedi, kurulacak hükümetin geçici hükümet olacağı, bunun doğrudan siyasal sistem için bir yenilgi olduğunu vurguladı.
Ghukasyan sivil toplumun tedricen aktif faaliyet etabına girdiğini belirterek ″Bu yeni bir durum ve toplum ister istemez yeni bir aşamaya giriyor. Ermenistan’da yeni bir realitenin başlayacağına eminim. Toplum bunu kendi kendine örgütlenerek yapacak″ dedi.
Basın toplantısında yer alan diğer katılmacı ″Demokrasi Adına İşbirliği Merkezi″ bşk. Stepan Danielyan, seçimler esnasında idari-total bir zorlama sisteminin işlediğini ifade etti.
Danielyan ″Bunlar 1991 yılından bu yana en iyi seçimlerdi″ ve bazı siyasal güçlerin kimi şahsiyetleri sivil toplumun gereğinden fazla aktivasyonunu denetlemek üzere görevlendirdi görüşünü ifade etti
Emenistan’da 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen V. Dönem Millet Meclisi Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre 6 siyasal güç parlamentoya girdi. Bunlar: Ermenistan Cumhuriyetçi Parti, Müreffeh Ermenistan Partisi, Ermeni Ulusal Kongresi, Miras Partisi, Ermeni Devrimci Federasyonu-Daşnaksutyun, Hukuk Ülkesi Partisi.

Yorumlar kapatıldı.