İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni delegasyonu Cannes Film Festivaline katılıyor ve bir dizi projeler sunacak

Ermenistan Ulusal Sinema Merkezi (EUSM) direktörü Gevorg Gevorgyan başkanlığındaki Ermeni Delegasyonu 15 Mayıs akşamı, 16-27 Mayıs tarihlerinde Cannes Uluslararası Film Festivali çerçevesinde gerçekleştirilecek ″Film Marketi″ne katılmak üzere Cannes’e hareket etti.

NEWS.am muhabirine EUSM’den verilen bilgiye göre; Ermeni Delegasyonunda yaklaşık 10-15 kişi yer almakta olup, partnörler bulmak amacıyla beraberlerinde tamamlanmış ve henüz tamamlanmamış bir dizi tasarılar, filmler götürdüler.
Gevorgyan açıklamasında bu kez Cannes’a yeni bir yaklaşım gösterdiklerini, devletin film ve yeni film projeleri sahiplerine eserlerini  partnörler bulmaları amacıyla ″Film Marketi″ne şahsen sunma olanağı verdiğini belirtti.
EUSM Çalışma Grubu tüm katılımcılarla şahsen çalışarak ilgili film ve film tasarıları için hem Ermenistan standında hem de diğer ülke standlarında prezentasyonlar hazırladı. Ayrıca uluslararası film yapımcıları ve dağıtımcı kuruluşlarla buluşma ve görüşmelere ilişkin ön mutabakatlar sağlandı.
Sağlanan mutabakatlar çerçevesinde bir dizi film Cannes «Belgesel ve Kısa Metrajlı Filmler» bölümünde  gösterilecek.
EUSM direktörü Gevorg Gevorgyan Cannes ″Film Marketi″ günleri esnasında Fransa Ulusal Sinema Merkezi’yle (Bu yıl bir işbirliği anlaşması imzalandı),  BelarusFilm, Ukrayna, Çekya sinema sektörü yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.