İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Talim Terbiye’de sistem hata verdi

Sümeyra Tansel  

Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Getronagan Lisesi’yle Ermeni halkını tanımak için ortak bir çalışma başlattı. Sırada Rumlar ve Kürtler de var… Amaçlarının iki halkın birbirine dokunmasını sağlamak olduğunu söyleyen öğrenciler, ailelerini de birbirleriyle tanıştırmaya başladı. Getronagan Lisesi ve Mümtaz Turhan Lisesi öğrencileri sırada Rum lisesiyle Rum kültürünü tanımaya yönelik bir proje gerçekleştirme girişimlerinin bulunduğunu söyledi.

*******
                         Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Getronagan Lisesi’yle Ermeni halkını tanımak için ortak bir çalışma başlattı. Sırada Rumlar ve Kürtler de var.
İstanbul Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin bir sene önce Ermeni halkını tanıma isteğiyle başlattığı “Kültür ve sosyolojinin açtığı yolda Anadolu halkları” isimli proje kapsamında önceki hafta Türk ve Ermeni öğrenciler, okulda Ermeni kültürünü, tarihini yemeklerini, edebiyatını, danslarını ve şarkılarını da içeren bir sunum yaptı.
Amaçlarının iki halkın birbirine dokunmasını sağlamak olduğunu söyleyen öğrenciler, ailelerini de birbirleriyle tanıştırmaya başladı. Getronagan Lisesi ve Mümtaz Turhan Lisesi öğrencileri sırada Rum lisesiyle Rum kültürünü tanımaya yönelik bir proje gerçekleştirme girişimlerinin bulunduğunu söyledi.
Öteki olmak nedir biliyorum
Bir platform kurmaya hazırlanan öğrenciler Rumlardan sonra ise Kürt kültürünü ve 2013 Çerkes katliamının yıldönümü olduğu için 2013’te de Çerkes kültürünü tanımaya yönelik projeler yürüteceklerini söyledi. Projenin koordinatörleri Rumeysa Şahbaz, Hanne Betül Bolluk, Linda Serkizyan ve Aris Koşun’la çalışmalarını konuştuk.
Haberin Devamı:

Yorumlar kapatıldı.