İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soçi Ermenileri Dağıstanlılar ve Çeçenlerin kitlesel göçüne karşı değil

Soçi Ermenileri Dağıstanlılar ve Çeçenlerin kitlesel göçüne karşı değil, ancak gelenler yasalara saygı göstermeli. Beyanat 12 Mayıs’ta Adler «Garun Pansiyonu»nda geçekleşen uluslararası yuvarlak masa esnasında geldi… Buluşmada Soçi yerlisi Ermeniler, göçmen Dağıstanlı ve Çeçenlerin edepsizce davrandıklarına, kavga tahriklerinde bulunduklarına, kadın ve kızlara musallat olduklarına dikkat çektiler. Bir genç ifadesinde ″Ermeniler 100-200 yıldır Soçi’de yaşıyor. Biz Dağıstanlılar ve Çeçenlerin  göçüne karşı değiliz.  Ancak biz yasalara saygılı yurttaşlarız ve gelenlerden de aynısını talep ediyoruz″ dedi.

*****
Soçi Ermenileri Dağıstanlılar ve Çeçenlerin kitlesel göçüne karşı değil, ancak gelenler yasalara saygı göstermeli. Beyanat 12 Mayıs’ta Adler «Garun Pansiyonu»nda geçekleşen uluslararası yuvarlak masa esnasında geldi.
Hatırlatalım; son dönemde Soçi Ermenileri ve göçmen Dağıstanlıların ilişkilerinde tansiyon yükselişi müşahade edilmekte.
1 Mayıs’ta Soçi’de 100 civarı kişinin katıldığı kitlesel bir kavga meydana geldi. Kavgada yer alan 24 yaşındaki Taekwondo sporu ustası Yuri Garanyan aldığı bıçak darbesi sonrası hayatını kaybetti.
Kavganın sebebi 1 Mayıs’ta Garanyan’ın tanıdıklarından birinin Rivyera Parkında eşiyle dolaşırken, çifte bir grubun yaklaşması ve kıza laf atması oldu. Bu esnada kısa bir arbede yaşanmakla beraber olay daha sonra kitlesel kavgaya dönüştü. Garanyan kavga esnasında 35 yaşındaki arkadaşını korudu ve aldığı bıçak yarası sonrasında hayatını kaybetti.
NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Soçi Ermenileri Birliği (SEB) başkanı ve «TVZV» Genel Direktörü Valeri Torosyan, yuvarlak masa çalışmalarına Ara Abrahamyan’ın katılmadığını, vekaleten bölgelerden sorumlu bşk. yard. German Ananyants’ı yolladığı bilgisini verdi. Torosyan açıklamasında ″Salon doluydu, esasta gençler olmak üzere 250 civarı kişi katılmaktaydı″ dedi ve salonda büyük miktarda polisin de müşahade edildiğini kaydetti.
Buluşmada Soçi yerlisi Ermeniler, göçmen Dağıstanlı ve Çeçenlerin edepsizce davrandıklarına, kavga tahriklerinde bulunduklarına, kadın ve kızlara musallat olduklarına dikkat çektiler. Bir genç ifadesinde ″Ermeniler 100-200 yıldır Soçi’de yaşıyor. Biz Dağıstanlılar ve Çeçenlerin  göçüne karşı değiliz.  Ancak biz yasalara saygılı yurttaşlarız ve gelenlerden de aynısını talep ediyoruz″ dedi
SEB başkanı Torosyan, Rusya Ermenileri Birliğinin (REB) faaliyetlerini sert bir dille eleştirerek ″5-6 yıldır REB bölgede başarısız bir politika yürütmekte,bunun sonucunda kuruluşun itibari düştü″ dedi.Torosyan, SEB’in Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasa tasarısı lehine bir imza kampanyası düzenleme insiyatifinde bulunduğunu hatırlatarak ″REB bu insiyatifi yasakladı, hatta A. Abrahamyan şahsen yanıtlamadı bile″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.