İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kılıçdaroğlu aslını inkar ediyor !

Aslında Ermeni olduğunu söyleyerek, dinini ve adını değiştiren Miran Pirgiç, Dersimlilerin yüzde 75’inin Ermeni kökenli olduğunu ileri sürdü.. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun aslını inkar ettiğini iddia etti…Halk arasında “Kripto Ermeni” olarak bilinen kimi vatandaşlar, artık kendilerini gizleme gereği duymadıklarını söylüyor. Kilisede vaftiz olarak İslam dinini terk edip Hıristiyanlığa geçiyorlar; Türk isimlerini değiştirip Ermeni isimleri alıyorlar. İsmini değiştirip, kilisede vaftiz olarak Ermeni kimliğine dönenler bir de dernek kurdu. “Dersimli Ermeniler” adlı derneğin başkanlığını Miran Pirgiç yapıyor.

Pirgiç de Selahattin olan ismini 2 yıl önce değiştirmiş; kilisede vaftiz olarak Hıristiyanlığa geçmiş.
BAŞKANLARINDAN ŞOK SÖZLER
Akit’ten Fatih Akkaya’nın sorularını cevaplayan Miran Pirgiç’e göre Türkiye’de çok sayıda asıl kimliğini saklayan Ermeni var ancak takiye yaparak kendilerini gizliyorlar. Pirgiç, “Müslümanlaşmış Ermeni” olarak nitelendirdiği bu vatandaşlara “Özünüze dönün” çağrısında bulunuyor. Pirgiç’e göre, “kimliğini gizleyen Ermeniler için eskiden vardı ama bugün artık korkulacak bir şey yok.”
BDP’Lİ, PKK’YA SEMPATİYLE BAKIYOR
Dinini ve ismini değiştirip Dersimli Ermeniler Derneği’ni kurarak “Kripto Ermenileri özlerine dönmeye” davet eden Miran Pirgiç’in geçmişi ve duruşu hayli dikkat çekiyor. BDP’de 15 yıl siyaset yaptığı ortaya çıkan Pirgiç, terör örgütü PKK’ya da sempatiyle bakıyor.
“DERSİM’İN YÜZDE 75’İ ERMENİ”
Derneklerinin 70 üyesi olduğunu söyleyen Pirgiç, Türkiye genelinde “Müslümanmış gibi görünen” kaç Ermeni olduğu konusunda, “Bunu biz söyleyemeyiz. İstiyoruz ki insanlar artık bunu açıklamaktan çekinmesinler ve çıksınlar ortaya. Dersim’de örneğin halkın yüzde 75’i Ermeni kökenlidir. Bunların bir kısmı Alevileşmiş, bir kısmı Kürtleşmiş. İç içe geçmişlik var. Amacımız Dersim’de yaşayan etnik kökeni Ermeni olan ve Ermeni milletinden olduğunu bilenlerin kendilerini daha özgür ifade edebilmeleri ve kendi kültürleriyle buluşup, diğer bölgelerdeki Ermeni milletiyle bütünleşmelerini, kendi dillerini ve inançlarını yaşayabilmelerini sağlayabilmek…” dedi.
“KILIÇDAROĞLU, ANNESİNE HAKARET EDİYOR”
Pirgiç, “Dersim” denilince akla ilk gelen siyasetçi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de şok iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu ile ilgili “Annesinin Ermeni olduğu kesindir, bu bilinen bir gerçek” diyen Pirgiç, şöyle devam etti: “Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bunu reddetmeyi tercih ediyor. Kürt olduğunu reddetmesi gibi. Oysa bunu Dersim’de herkes biliyor. Kılıçdaroğlu’nun ilçesi olan Nazımiye, Ermeni yerleşim yeridir. Nitekim annesinin ismi Emoş’tur, Yemoş diyenler de vardır. Kılıçdaroğlu bunları inkar ederek annesine hakaret etmektedir.”
Kılıçdaroğlu ile, annesinin Ermeni kökenli olduğunu çekinmeden söyleyebilmesi talebiyle görüşüp görüşmeyecekleri konusunda Pirgiç, “Görüşme ihtiyacı duymadık. Çünkü kendini inkar ediyor” dedi.
HÜSEYİN AYGÜN’LE İLGİLİ ÇARPICI SÖZLER
CHP’nin bir başka Dersimli milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili de, “Hüseyin Aygün’ün Ermenilere yaklaşımını çok sıcaktır. Ama ben hakkında bir şey söyleyemem. Kendisi kendini ifade edecek konumdadır. Yoksa biz kimin Ermeni olduğunu kimin Ermeni olmadığını biliyoruz, hangi aşiretlerin Ermeni olduğunu, hangi aşiretin Ermeni olmadığını biliyoruz. Ama önemli olan kişilerin kendilerini doğru ifade etmeleridir” dedi.
“HADEP’TE, BDP’DE HİZMET ETTİM”
Dersimli Ermeniler Derneği Başkanı Miran Pirgiç, BDP ve PKK’daki Ermeni ağırlığını da doğrulayan açıklamalarda bulundu. BDP içinde Ermeni kökenli çok sayıda kişinin olduğunu söyleyen Pirgiç, örnek olarak kendisini gösterdi. “Ermenilerin 1923’ten önce en çok yaşadığı yerlerin hepsi, oy oranı olarak, BDP’nin yoğun olduğu yerlerdir. Örneğin Sason. Sason Ermenileri dünyaca meşhurdur. Sasonluların hepsi BDP’nin içindedir. Yine bir Van. Ermeni şehri olduğunu biliyoruz. Burayı da BDP kazanmıştır” diyen Pirgiç, kendisinin de yıllarca BDP’nin içinde kaldığını, BDP’nin her kolunda çalıştığını söyledi. Pirgiç “HADEP döneminden itibaren teşkilatlarda görev yaptım. Toplam 15 yıl hizmet ettim” dedi.
“DİNDAR KÜRTLER BİZE MESAFELİ”
BDP’nin Ermenilere büyük saygı gösterdiğini, uğradıkları haksızlıkları kabul ettiklerini söyleyen Pirgiç, ancak dindar Kürtlerin kendilerine karşı mesafeli durduğundan yakındı, “Onlar dinlerini çok koyu yaşıyor, Ermenileri halen gavur olarak görüyor” diye konuştu.
habervaktim
14 Mayıs 2012 Pazartesi 14:42

Yorumlar kapatıldı.