İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Ermenileri ruhani önderi, Ermeni kiliseleri konusunda Sahakaşvili’ye mektup yazdı

Gürcistan Ermenileri ruhani önderi, Ermeni anıtlarının korunması ve Tiflis’teki 5 kilisenin Ermeni Diyakosluğuna iadesi talebiyle Gürcistan cumhurbaşkanı Mihail Sahakaşvili’ye bir mektup yazdı.

 Gürcistan Ermeni Diyakosluğunca anılan 5 kilise Surp Noraşen (1467 yılında inşa edilmiş), Surp Nışan (1703 yılında inşa edilmiş), Mughneli Surp Gevorg Kilisesi ( 1356 yılında inşa edilmiş), Erivanlılar Surp Minas (1790 yılında inşa edilmiş), Şamkorlular Surp Astvatsatsin (1776 yılında inşa edimiş), Akhaltsikhe Surp Nışan (1862 yılında inşa edilmiş). Konuya ilişkin olarak Ana Taht Az. Etchmiatsin ve Ermenistan Kültür Bakanlığı bilgilendirildi.

NEWS.am bugün 14 Mayıs  gün doğumuna yakın kubbesinin tanınmış ressamlar Hovnatanyanlar’ın freskleriyle süslü Tiflis Sp. Nışan Ermeni Kilisesi  (1703 yılında inşa edilmiş) çan kulesinin yıkıldığını bildirdi.
İlk hipoteze göre; Sp. Nışan Kilisesi çan kulesinin yıkım sebebi iki gün önce Tiflis’te yapan sağnak yağmur.
Duruma ilişkin olarak Gürcistan yetkili makamları bilgilendirildi ve sabah erken saatlerden itibaren Anıtların Korunması Ajansından uzmanlar olay yerinde incelemelerde bulundular, kilise restorasyon çalışmasını gerçekleştirenlere restorasyon projesinde değişiklikler yapmaları yönğnde talimat verdiler.
Tiflis Serebryanaya Sokağında bulunan Sp. Nışan Kilisesi 2 ve 9 Ocak 2012’de gerçekleşen yangınlarda oldukça hasar görmüştü. Daha sonra Ermenistan Kültür Bakanlığı Ekspertiz Grubu Tiflis’e yollanmış, Gürcistan yönetimiyle kilisenin onarımı yönünde mutabakat sağlanmıştı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.