İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos’a Hollanda’da, “Özgürlük Ödülü”

ABD eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına Hollanda’da iki senede bir verilen “Özgürlük ödülü”nü bu sene Fener Rum Patriği Bartholomeos, eski Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Hindistanlı kadın hakları savunucusu Ela Bhatt, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şarıstani ve El Cezire televizyonu aldı.

Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Başbakan Mark Rutte’nin yanı sıra çok sayıda üst düzey ismin katıldığı, Zeeland eyaletine bağı Middelburg’taki Nieuw Kerk Kilisesi’nde düzenlenen törende ödülünü alan Patrik Bartholomeos, “Bu ödülü kiliseme, patrikhanemize ve memleketime ithaf ediyorum” dedi.
Dönüşümlü olarak Middelburg ile New York’ta dağıtılan ödül, Roosevelt’in özgürlük konusundaki düşüncelerinin yaşatılması amacıyla veriliyor.
Törenden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Bartholomeos, söz konusu ödülün dünya ve insanlık barışına katkı amaçlı verildiğini söyledi.
Böylesi güzel bir mücadeleye iştirak etmekten büyük onur duyduğunu vurgulayan Bartholomeos, şöyle konuştu:
“Bu ödül yalnız şahsım için değil, Türkiye için, dünya barışı için güzel bir mesaj. Bütün ödül almış olanlar barış için, dostluk için beraber çalışıyor. Her kesimden herkes kendi açısından katkı sunuyor. Ben bir din adamı olarak, öteki siyasetçi olarak… Hindistanlı hanımefendi fakirlikle mücadele ediyor. Herkes dünya barışına katkı vermeye çalışıyor. Ben de bu güzel mücadeleye iştirak edebilmekten büyük bir onur duyuyorum. Roosvelt Enstitüsü’ne müteşekkirim. Bu onuru, tekrarlıyorum kiliseme, patrikhanemize ve memleketime ithaf ediyorum. Yalnız kendim için saklamıyorum.”
Patrik Bartholomeos, Heybeliada’da bulunan ruhban okulunun açılmasıyla ilgili bir soruya, “Ruhban okulunun açılmasını bekliyoruz. Açılması gerçekten gecikti. Bu yıl kapatılışının 41. senesi” yanıtını verdi.
“Fakat hükümetimizin verdiği söz açısından ümitliyiz” diyen Bartholomeos, şunları kaydetti:
“İnşallah kısa bir müddet sonra okulumuz açılmış olur. Patrikhanemiz için bir ihtiyaçtır, bir lüks değildir, her zaman söylediğim gibi. Geçen salı akşamı Anamuhalefet Partisi Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile yemek yedik. Bu konu da açıldı ve kendisi dedi ki ‘hükümetimizden bir öncülük, bir karar olursa, biz de yardımcı olacağız.’ Yani bunu engellemeyeceğiz. Ümitliyiz. İnşallah pek yakında okulumuz açılır ve 71’den önceki faaliyetine devam eder. Burası bir ilim yuvasıdır.”
Bartholomeos, bir gazetecinin, Fethullah Gülen hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine ise Gülen’in dinlerarası diyalog alanına büyük bir katkıda bulunduğunu vurguladı.
– MIDDELBURG

Yorumlar kapatıldı.