İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Gayrimüslim algısı’ masaya yatırılıyor

Haybeliada Halki Palas Otel’de düzenlenen ‘Medyada Gayrimüslim Algısı’ çalıştayı başladı… Taraf Gazetesi Yazarı Ayhan Aktar, ‘Tarihi perspektif’ konulu konuşma yaptı.‘Devlet bakışı, medya bakışı; örtüşmeler ayrışmalar’ başlıklı konuşmasını yapan Star Gazetesi Yazarı Ergun Babahan, bir dönem Türkiye’de misyoner olayının konuşulduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Türkiye’de her gün yüzlerce insan din değiştiriyormuş gibi televizyonlarda program ve gazetelerde haberler çıkmaya başladı. Neden? Çünkü o zamanda AB yolundaki iktidarı zora sokmak, Hıristiyanlara baskı yapıldığını göstermek ya da kanıtlamak amacıyla Anadolu’nun çeşitli yerlerinde dağılmış küçük gruplar düşman ilan edildi. Veya AB uyum yasaları çerçevesinde mahalle aralarına birkaç kilise açıldığında her mahalleye her sokağa kilise açılmış gibi algı oluşturuldu.”

********
Haybeliada Halki Palas Otel’de düzenlenen ‘Medyada Gayrimüslim Algısı’ çalıştayı başladı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen çalıştay öncesi katılımcılar Ruhban Okulu’nu gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan katılımcılar, daha sonra okulda öğle yemeği yedi. Programın ardından konuşmacılar ve diğer davetliler Heybeliada’da bulunan Halki Palas Otel’de bir araya geldi. 2 gün, 4 oturum şeklinde gerçekleşecek olan programın ilk oturumunda Taraf Gazetesi Yazarı Ayhan Aktar, ‘Tarihi perspektif’ konulu konuşma yaptı.
‘Devlet bakışı, medya bakışı; örtüşmeler ayrışmalar’ başlıklı konuşmasını yapan Star Gazetesi Yazarı Ergun Babahan, bir dönem Türkiye’de misyoner olayının konuşulduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Türkiye’de her gün yüzlerce insan din değiştiriyormuş gibi televizyonlarda program ve gazetelerde haberler çıkmaya başladı. Neden? Çünkü o zamanda AB yolundaki iktidarı zora sokmak, Hıristiyanlara baskı yapıldığını göstermek ya da kanıtlamak amacıyla Anadolu’nun çeşitli yerlerinde dağılmış küçük gruplar düşman ilan edildi. Veya AB uyum yasaları çerçevesinde mahalle aralarına birkaç kilise açıldığında her mahalleye her sokağa kilise açılmış gibi algı oluşturuldu.”
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.