İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ali Bulaç: Soykırım İddialarında Israr Etmek, İnatlaşmaya Yol Açar

Gayrimüslim olanların da geçmişiyle yüzleşmesini isteyen Bulaç, “Bizden şunu istiyorlar: İtiraf et ve günah çıkar. Bence bundan biraz vazgeçmek lazım.” dedi… Soykırım kelimesinde ısrar edilmemesi gerektiğini ifade eden Bulaç şöyle devam etti: “Soykırımda ısrar. Sonuç alınmak isteniyorsa soykırım kelimesinde ısrar etmekten vazgeçilmeli. Obama’nın ‘büyük felaket’ sözü Ermenice’de aşağı yukarı soykırım manasına geliyor. Ben bu konuyla ilgili yazdığım yazıda iyi bir tanımlama olduğunu söyledim. Eğer üzüm yemek istiyorsak, sorunu çözmek istiyorsak soykırımda ısrar ettiğiniz müddetçe inatlaşma devam edecek. Çünkü öbür taraf bunu provoke etmek için eline çok iyi bir malzeme geçirmiş oluyor.”

********
Yazar Ali Bulaç, ‘Medyada Gayrimüslim Algısı’ Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Ermeni soykırımı iddialarında ısrar edilmesinin inatlaşmaya yol açacağını söyledi.
Yazar Ali Bulaç, ‘Medyada Gayrimüslim Algısı’ Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Ermeni soykırımı iddialarında ısrar edilmesinin inatlaşmaya yol açacağını söyledi. Gayrimüslim olanların da geçmişiyle yüzleşmesini isteyen Bulaç, “Bizden şunu istiyorlar: İtiraf et ve günah çıkar. Bence bundan biraz vazgeçmek lazım.” dedi.
x
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Heybeliada’da organize ettiği ‘Medyada Gayrimüslim Algısı’ Çalıştayı devam ediyor. Öğleden önceki oturumda taraflar fikirlerini açıkladı. Karşıt görüşler dile getirildi. Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin fikirlerini söylerken bu iddialarda ısrar edenlere tepki gösterdi. Geçmişle herkesin yüzleşmesi gerektiğini, aynı zamanda gayrimüslimlerin de yüzleşmesi gerektiğini anlatan Bulaç, “Geçmişimizle yüzleşmek durumundayız bunu her zaman söylüyoruz ama gayrimüslim mağdur olanların da geçmişleriyle yüzleşmeleri icap eder. Mağdur gayrimüslimlerin entelektüel sözcüleri batı eğitiminden geçmiş bunlar, ne İncil’i ne Tevrat’ı referans almıyor bunlar. Bizden şunu istiyorlar. İtiraf et ve günah çıkar. Zaten yüzlerce defa itiraf ediyoruz. Günah çıkarıyoruz. Çok üzülüyoruz, utanıyoruz; ama yeter. Burası kilise değil. Papaz da yok karşımızda. Bence bundan biraz vazgeçmek lazım.” diye konuştu.
Soykırım kelimesinde ısrar edilmemesi gerektiğini ifade eden Bulaç şöyle devam etti: “Soykırımda ısrar. Sonuç alınmak isteniyorsa soykırım kelimesinde ısrar etmekten vazgeçilmeli. Obama’nın ‘büyük felaket’ sözü Ermenice’de aşağı yukarı soykırım manasına geliyor. Ben bu konuyla ilgili yazdığım yazıda iyi bir tanımlama olduğunu söyledim. Eğer üzüm yemek istiyorsak, sorunu çözmek istiyorsak soykırımda ısrar ettiğiniz müddetçe inatlaşma devam edecek. Çünkü öbür taraf bunu provoke etmek için eline çok iyi bir malzeme geçirmiş oluyor.” CİHAN

Yorumlar kapatıldı.