İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Avrupa-Ermenistan» Konseyi: Seçimler öncesinde Avrupa, Ermenistan’ın yanında

«Avrupa-Ermenistan» Konseyi, 6 Mayıs’ta Ermenistan’da gerçekleştirilecek parlamento seçimleri vesilesiyle bir bildiri yayımladı, bildiride İyi organize edilmiş özgür ve adil mahiyetli seçimler tüm ülkeyi pekiştireceği belirtilmekte… Bildiride Ermenistan’ın AB’yle Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin çok hızlı ilerlediği, Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Bölgesi müzakerelerinin başlamış olduğu, Vize Kolaylığı Rejimi müzakerelerinde hazırlık aşamasında olduğu da vurgulanmakta.

***
«Avrupa-Ermenistan» Konseyi, 6 Mayıs’ta Ermenistan’da gerçekleştirilecek parlamento seçimleri vesilesiyle bir bildiri yayımladı, bildiride İyi organize edilmiş özgür ve adil mahiyetli seçimler tüm ülkeyi pekiştireceği belirtilmekte.
Bildiride Ermenistan’ın bir seçim yapması gerektiği, «Avrupa-Ermenistan» Konseyinin tüm AB ve uluslararası toplumun büyük kısmıyla beraber 6 Mayıs 2012’de gerçekleştirilecek parlamento seçimlerini sabırsızlıkla beklediği söylenmekte. ″Ekseriyetle Ermenistan Hükümeti, ancak aynı zamanda muhalefet, medya ve sivil toplum aktörlerinin görevi bu seçimlerin ülke ve halkı için daha iyi bir geleceğe yönelik adımlarla anlamlanmasının temini edilmesidir″ denmekte bildiride.
Seçimlerin, yeni parlamento temsilcilerinin seçiminden daha fazla anlam taşıdığı ifade edilen bildiride, bunun ulusal önemi olan bir olay olduğu kaydedilerek, İyi organize edilmiş özgür ve adil mahiyetli seçimler tüm ülkeyi pekiştireceği ve gelişim olanakları sağlayacağı vurgulanmakta.
Avrupa’nın Ermenistan’ın yanında olduğu ve Avrupa’nın son yıllarda Emenistan’da kaydedilen ilerlemelerden memnuniyetinin de ifade edildiği bildiride; ülkenin Mart 2008 krizini aştığı, Avrupa’nın önerilerini dikkate alarak genel af ilan ettiği, parlamento dışı muhalefetle diyalog girişiminde bulunduğu, Seçim Kanununda reformlar yapıldığı, toplu gösteri özgürlüklerinin iyileştirildiği, AB’yle insan hakları konusunda düzenli diyaloğun başladığı, polis ve yargıçlara ilişkin etik kurallarda değiliklikler yapıldığı vb. dikkat çekilmekte.
Bildiride Ermenistan’ın AB’yle Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin çok hızlı ilerlediği, Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Bölgesi müzakerelerinin başlamış olduğu, Vize Kolaylığı Rejimi müzakerelerinde hazırlık aşamasında olduğu da vurgulanmakta.
Ermenistan’ın halen ciddi tehditlerle karşı karşıya bulunduğu, sonuç olarak güçlü ve deneyimli parlamenterlere ihtiyaç olduğunun da kaydedildiği bildiride, Azerbaycan’ın provokatif eylemlerine rağmen Karabağ sorununun barışçıl yolla çözümlenmesi gerektiğ, Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde topun Türkiye tarafında olduğu ve sürecin restorasyonunun gerekliliğine vurgu yapılmakta.
6 Mayıs seçimlerinde Ermeni halkının bir seçimle karşı karşıya bulunduğu ve «Avrupa-Ermenistan» Konseyi’nin Ermenistan’ı takip edeceği ve anılan günün bir demokrasi günü olarak Ermeni halıyla kutlanması yönünde temenni ifade edilmekte.
Bildiriyi imzalayanlar arasında «Avrupa-Ermenistan» Konseyinin 20 üyesi yanısıra, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de yer almakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.