İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin resmi ‘Ermeni’ tezi yok!

Almanya’nın Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) genel merkezinde konferans veren Prof. Dr. Kemal Çiçek, Ermenilerin sözde soykırım tezlerini ortaya koyduğu belge ve fotoğraflarla çürüttü. “Ermeni sorununun Uluslararası boyutu ve tehcir meselesi” konulu konferansta konuşan Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı Türkiye’nin resmi bir tezi olmadığını belirterek, “Sadece bu sözde soykırımı reddetmek bizim resmi tezimiz.

**
Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı Türkiye’nin resmi bir tezi olmadığını söyledi.
DİTİB’de konferans veren Çiçek, belge ve fotoğraflarla 1915’de yaşananları anlattı.
Almanya’nın Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) genel merkezinde konferans veren Prof. Dr. Kemal Çiçek, Ermenilerin sözde soykırım tezlerini ortaya koyduğu belge ve fotoğraflarla çürüttü. “Ermeni sorununun Uluslararası boyutu ve tehcir meselesi” konulu konferansta konuşan Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı Türkiye’nin resmi bir tezi olmadığını belirterek, “Sadece bu sözde soykırımı reddetmek bizim resmi tezimiz. Ancak bunun içeriği boş. Türkiye’nin bu konuda Maalesef resmi bir tezi yok” dedi.
TÜRKİYE HUKUKEN HAKLIDIR
1915 olaylarını anlamak için ellerinde yeni belge ve verilerin olduğunu belirten araştırmacı yazar Prof. Dr. Kemal Çiçek şunları söyledi: “O yıllarda yaşananlar üzüntü vericidir ancak asla bu olayları soykırım olarak isimlendiremeyiz. Osmanlı İmparatorluğu Van’da geçici hükümet ilan eden Ermenileri o dönemde sürmeye mecbur kalmış, ancak yolda onların kırıma uğramamaları için gerekli önlemleri de almıştır. Ancak Kafkaslardan Anadolu’ya sürülen ve yol edilmeye mahkum olan Türkler için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Gerek sürülen Ermeni sayısı, gerekse yaşananlar hakkında elimizde belgeler ve yabancı kaynaklı hatıralar mevcuttur ve bu belgeler bizi haklı çıkarıyor. Hukuken Türkiye Ermeni meselesinde haklıdır ancak bu konuda haklı olmamıza rağmen Ermenilerin yoğun yalan politikaları bizi Uluslar arası alanda insanların vicdanında hak etmediğimiz konuma getiriyor. Bu yüzden bu konuda çalışıp gerçeği uluslararası alanda dile getirmeliyiz.”
YENİ TÜRKÇE KİTAP TANITILDI
Ermenilerin 1915 yılında yaşananlara dair söyledikleri yalanlara cevap verecek Türkçe kitaplar olmasına rağmen yabancı dillerde yayınlanmış kitapların olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Çiçek ayrıca Manzara yayınları tarafından Almanca yayınlanan “Die Zwangsumsiedlung der Armenier” isimli kitabını da tanıttı. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile birlikte Solingen katliamında aile bireylerini yitiren Mevlüde ve Durmuş Genç de konferansı dinlemeye gelen çok sayıda kişi arasında yer aldı.
BİZ BARIŞI ÜRETEN BİR MİLLETİZ
Konferansın açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Basa ise şöyle konuştu: “Biz hiçbir millete düşman değiliz. Biz düşmanlık arayan, yaratan, düşmanlık üreten bir millet değiliz. Biz bulunduğumuz coğrafyada barışı tüketen değil barışı üreten bir toplum olduk. Tarihin bir anlayışı bize dikte edilmeye çalışılmaktadır. Başka milletlere tarihin o şekilde anlatılması konusunda Ermenilerin maalesef önemli bir başarı kazandıklarını teslim etmeliyiz. Bu tezin gerçek olmadığını anlatırken elimizdeki kaynakların çoğunun Türkçe olduğunu görüyoruz. Burada yaşayan Türk çocuklarına bile Türkçe kaynaklarda ulaşmakta zorluklar yaşıyoruz. Dolayısıyla bu çok kıymetli eserlerin Alman dilinde yayınlanması çok önemlidir.”
DHA

Yorumlar kapatıldı.