İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Pasaport’ bu hafta Ermenistan’da

24 Nisan’ı başkent Erivan’dan izleyen Mete Çubukçu uzmanlarla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin vardığı son noktayı geleceğini konuşuyor. Ermeni soykırımı iddialarının 100.yılı yaklaşırken Ermenistan nasıl bir hazırlık içinde? Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen protokollerin geleceği var mı? Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan’ın tavrı ne? Taraflar arasında durma noktasına gelen normalleşme sürecinde kilit madde Karabağ mı? Türkiye Ermenistan sınırını açarsa Ermeni ekonomisi bu durumdan nasıl etkilenir? İki ülke arasındaki ilişkilerde dış etkenlerin rolü ne? Ermenistan’da yaklaşan seçimler öncesi Türkiye ile olan ilişkiler ne kadar gündeme getiriliyor?

******
24 Nisan’ı başkent Erivan’dan izleyen Mete Çubukçu uzmanlarla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin vardığı son noktayı geleceğini konuşuyor.
           
ntvmsnbc
İSTANBUL – Birbirine hem yakın hem de uzak iki ülke olan Türkiye ve Ermenistan arasında gelgitli bir ilişki yaşanıyor. Bir yanda tarihin derinliklerinden gelen 1915 olayları ve ermeni soykırımı iddiaları, Dağlık Karabağ’ın işgali ve dönemsel olarak yükselen tansiyon bir yanda da iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına yürütülen protokoller söz konusu. Benzer bir kültürü paylaşan ve binlerce yıldır içiçe olan iki toplumun geleceği hala belirsizlikler barındırıyor. ise hala belirsiz.
Ermeni soykırımı iddialarının 100.yılı yaklaşırken Ermenistan nasıl bir hazırlık içinde? Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen protokollerin geleceği var mı? Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan’ın tavrı ne? Taraflar arasında durma noktasına gelen normalleşme sürecinde kilit madde Karabağ mı? Türkiye Ermenistan sınırını açarsa Ermeni ekonomisi bu durumdan nasıl etkilenir? İki ülke arasındaki ilişkilerde dış etkenlerin rolü ne? Ermenistan’da yaklaşan seçimler öncesi Türkiye ile olan ilişkiler ne kadar gündeme getiriliyor?
Ermeni soykırımı iddialarını anma günü olarak da bilinen 24 Nisan’ı başkent Erivan’dan izleyen Mete Çubukçu uzmanlarla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin vardığı son noktayı geleceğini konuşuyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25345025/

Yorumlar kapatıldı.