İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Grup Ermeni Aydın Hürriyet Gazetesine karşı Kampanya Açtı

Hürriyet Gazetesinin ırkçı ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu dolayısı ile Hürriyet okumuyoruz… Defalarca uyarıldıkları halde tavırlarında bir değişiklik yapmayan Hürriyet Gazetesini protesto ediyoruz..En ufak bir haberi malzeme yapıp ırkçılığı, nefret tohumlarını körüklemesini ve ayrımcı üslubunu kınıyoruz! (Metnin Ermenice, İngilizce ve Fransızcasını aşağıda okuyabilirsiniz Hyetert)

Bugüne dek birçok güzel insanin felaketine, ölümüne sebep olan, düğmeye basan bir yayın organı Hürriyet Yazarlarının başlattıkları karalama ve linç kampanyaları, defalarca Ermeni, Kürt ve diğer azınlıkları terörize edip, ölümlerine, linç edilmelerine zemin hazırlamışlardır… Gelin Hürriyet Gazetesi okumayalım! Bu çağrımız tüm insan haklarına saygılı, halkların ve inançların özgürlüğüne inanan güzel insanlar içindir. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Dünya için Hürriyet Gazetesini okumuyoruz!
Grup adına:
Nadya Uygun
Dr. Sarkis Adam 


ՄԵՆՔ ԱՇԽԱՐՀԻ ՀԱՅԵՐ ՀԻՒՐԻՅԷԹ ԹԵՐԹԸ ԿԸ ԲՈՂՈՔԱՐԿԵՆՔ.

Համայն Աշխարհի

Յայտարաութիւն.

Հիւրիյէթ թերթը, իր ազգայնամոլ խրտրականութեան եւ սադրիչ ոճի բերմամբ չենք կարդար.
Թերթը,բազմիցս գրաւոր ձեւով ազդարարուելով հանդերձ,իր ոճի ու կեցուածքի մէջ փոփոխութիւն 
չի կատարող Հիւրիյէթ թերթը մենք կը բողարկենք.
Ամենափոքր լուրը իսկ, ոպէս նախանիւթ գործածելով, ազգամոլութեան եւ ատելութեան 
սերմերը գրգռող եւ խտրական ոճով հրատարկութիւնը շարուակող Հիւրիյէթ թերին 
այս ոճը կը մեղադրենք.Մինջեւ այսօր, շատ մը լաւ մարդոց արհաւիրքի ու մահուան պատճառ կոճակին սեղմող 
մամուլի օրկան Հիւրիյէթի գրողներու սկսած արատելու եւ զանգուածները 
գրգռող արշաւները, շատ անգամներ Հայկական , Քրտական եւ միւս 
փոխրամասնութիւնները ահաբեկչըցնելով ,անոնց զոհուելուն ու հրապարակաւ 
անարդարատութեան(լինչ) ենթարկուելնուն ենթահող պատրաստած է.
Եկէք, Հիւրիյէթ թերթը չի կարդանք,այս է մեր կոչը, բոլոր այն լաւ մարդկանց համար է որ,որոնք, մարդու իրաւունքներու ժողովուրդներու եւ
հաւատքի 
համուզումներու ազատութեան կը 
հաւատանան .
Աւելի գեղեցիկ Թուրքիայի եւ աւելի գեղեցիկ աշխարհի մը համար, Հիւրյիէթ չենք կարդար

 We are boycotting the Turkish mainstream daily Hürriyet because of their racist , discriminative and provocative approach. Several times Hurriyet was warned but they did not make any change in their demeanor. We do condemn their attitude for making use of the slightest news as a vehicle to express racism, to instigate hate seeds between different ethnicities and to discriminate all non-Turks.

As a news media, Hurriyet continues to be a start button by causing disasters and deaths in beautiful people’s lives.
Defamation and lynch campaigns initiated by their columnists, in several occasions, prepared the ground of the lynching and deaths of Armenian, Kurdish and other minorities’ members.
Join us in stopping reading Hurriyet. Our call is for all beautiful people who are respectful to human rights, believe in the dignity of human beings and their freedom .
Let’s stop reading Hurriyet for a better Turkiye, a better world.

Compte tenu du style provocateur et discriminatoire du Quotidien Hürriyet , nous le boycottons. Nous protestons contre ce journal qui ne change pas son attitude malgré nos critiques et mis en garde répétitifs. Nous condamnons ce style discriminatoire qui provoque la haine et le racisme en instrumentalisant le moindre fait divers !

Hürriyet qui fut jusqu’à nos jours la cause de la perte et de la mort de plusieurs personnes de valeur, abrite des chroniqueurs et journalistes animant des campagnes de haine et de calomnie face aux Arméniens, aux Kurdes et aux autres minorités, préparant le terreau propice à leur lynchage.

Ne lisons pas Hürriyet ! Cet appel s’adresse à toutes les personnes respectueuses des droits humains, des libertés des peuples et des convictions. Nous refusons de lire Hürriyet pour une Turquie plus belle, pour un Monde plus beau.

Yorumlar kapatıldı.