İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDK’dan, Ermeni Patrikhanesine Paskalya ziyareti

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Fatih İlçe Meclis Girişimi ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ermeni halkının ve Hristiyan toplumunun Paskalya Bayramı vesilesiyle Ermeni Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Önder, “Zenginliklerimiz diye nitelendirdiğimiz bu halklarımız bu toprakların asıl sahipleri ve bizler de onların hoyrat misafirleriyiz” dedi.

HDK Fatih İlçe Meclisi Girişimi, Hristiyanların ve Ermeni halkının Mart ayının sonundan Nisan’ın sonuna kadar kutladıkları Paskalya Bayramı sebebiyle Fatih İlçesi’ne bağlı Kumkapı’daki Ermeni Patrikanesi’ni ziyaret etti. İstanbul’daki bütün kiliselerin ruhani liderlerinin katıldığı törende, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Hristiyan dininin temsilcilerinin konuşmasının ardından Sırrı Süreyya Önder, bütün Hristiyan halkının ve Ermeni halkının Paskalya Bayramı’nı kutlayarak, bu bayramın barış ve kardeşlik getirmesini diledi.
Barış ve kardeşlik kavramlarının genişletilmesi ve geniş bir çerçevede değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Önder, “Ağzımıza dolanmış zehirli bir kavram daha var ki, oda farklı dinlere ve ırklara bizim zenginliklerimizdir dememizdir. Zenginliklerimiz diye nitelendirdiğimiz bu halklarımız, bu toprakların asıl sahipleri ve bizler de onların hoyrat misafirleriyiz” dedi.
Hz. İsa’nın dirilişini sembolize eden yumurtaların kırmızıya boyanması ve dualar ardından tören sona erdi. (İstanbul/DİHA)

http://evrensel.net/news.php?id=26689

Yorumlar kapatıldı.