İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanı: Azerbaycan BM Güvenlik Konseyini küçük düşürüyor

Bakan özellikle Avrupa Konseyi Irkçılıkla Mücadele Komisyonu Raporunu anarak, burada Azerbaycan’a yönelik çağrı bulunduğunu kaydetti. Bakan Azerbaycan Güvenlik Konseyi Geçici üyesi olduğunu hatırlattı ve bu bağlamda Bakü’nün bölgede gerilim yarattığını, her gün militarist demeçler duyulduğunu, bu ülkenin daima silah donanımını artırdığını, dünya ve bölge güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtti. Dahası Azerbaycan cumhurbaşkanının kendisine ırkçı beyanatlarda bulunma ve bir bütün halkı düşman olarak adlandırma izni verdiğini belirtti.

**
Nisan 05, 2012 | 12:01
Azerbaycan BM Güvenlik Konseyini küçük düşürüyor. Açıklama bugün 5 Nisan’da Litvanya’lı mevkidaşı Audronius Ažubalis’le Erivan’daki ortak basın toplantısında yer alan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’dan geldi.
Azerbaycan’ın militarist demeçleri ve yapıcı olmayan işlemlerine ilişkin uluslararası toplumun açıkça olumsuz takdirinin olmamasına ilişkin olarak bakan, benzeri bir tepkinin olduğunu kaydetti. Bakan özellikle Avrupa Konseyi Irkçılıkla Mücadele Komisyonu Raporunu anarak, burada Azerbaycan’a yönelik çağrı bulunduğunu kaydetti. Bakan Azerbaycan Güvenlik Konseyi Geçici üyesi olduğunu hatırlattı ve bu bağlamda Bakü’nün bölgede gerilim yarattığını, her gün militarist demeçler duyulduğunu, bu ülkenin daima silah donanımını artırdığını, dünya ve bölge güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtti. Dahası Azerbaycan cumhurbaşkanının kendisine ırkçı beyanatlarda bulunma ve bir bütün halkı düşman olarak adlandırma izni verdiğini belirtti.
Nalbandyan sözlerinde ˝Sanıyorum burada yorum yapmaya gerek yok. Bu kendi yurttaşının gözünü boyama çabasından başka birşey değil, ancak bu uluslararası toplumda oldukça olumsuz tepki yaratmakta, bu insan hakları ve ifade özgürlüğü raporlarında da yansımasını bulmakta˝ dedi.
News from Armenia – NEWS.am 

Yorumlar kapatıldı.