İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiaları Broadway’de sahnelenecek

Gazeteci-Yazar Uluç Gürkan, soykırımı dünyaya kabul ettirmek için her yol denendiğini belirterek, “En son olarak Broadway’de Ermeni soykırımı iddialarını konu alan ‘The Silence’ adlı tiyatro oyunu 4 Mayıs’ta sahnelenmeye başlıyor” dedi.
Uluç Gürkan ANKA’ya yaptığı açıklamada, Libra 6 Productions tarafından hazırlanan, Herand Markarian tarafından yazılan ve Kevin Thompson tarafından yönetilecek olan oyunla ilgili olarak “Ermeni soykırımı iddialarının dayandırıldığı 1915 olaylarının 100. yıl dönümüne hazırlık yapan Ermeni diasporası, her alanda olduğu gibi sanatta da gerçekleri çarpıtmaya çalışıyor.

Sitede yer alan haberde, olayın 100. yıldan önce bütün dünyaya duyurulması gerektiği belirtilirken, soykırım iddialarının dünya çapında kabulünün önemine vurgu yapılıyor. Oyun 4 Mayıs’ta ilk gösterimini yapacak ve 24 Mayıs’a kadar sahnelenecek” bilgisini verdi. Bu arada Gazeteci-Yazar, TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan, yarın saat 18.00’de Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Salonu’nda Ermeni sorunu konusunda bir konferans verecek. Gürkan, konuya ilişkin yeni tezler ortaya attığı “Ermeni Sorunu Anlamak: Önyargıları Aşmak ve Nefretten Arınmak” adlı kitabını da imzalayacak. (ANKA)
)

Yorumlar kapatıldı.