İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gagik Yeganyan: Her yıl Ermenistan’ı 25 bin insan terk ediyor

2001-2007 yılları arasında Ermenistan’ı 150 bin insan terk etti, 2008 yılı göç akışı uzmanlık açısından ve derinlemesine bir araştırmaya tabi tutulmadı. Açıklama bugün 3 Nisan’da düzenlenen Yuvarlak Masa esnasında Devlet Göçmenlik Servisi başkanı Gagik Yeganyan’dan geldi.

″Niçin benzeri araştırmalar gerçekleştirilmedi?″ sorusuna Yeganyan ″Devlet niçin finanse etmiyor. Daha önce gerçekleştirilen tüm araştırmalar uluslararası kuruluşlarca finanse edildi″ şeklinde yanıtladı.
Göç temposunun güçlendiği iddiasında bulunmanın yanlış olduğunu kaydeden Yeganyan, dış göç hacminin 2001-2007 yıllarındakiyle aynı düzeyde kaldığını, buna göre her yıl ülkeyi 25 bin kişinin terk ettiğini kaydederek ″Beni şaşkınlığa uğratan hep aynı sayının olması″ dedi.
″Dış göç hacminde artışın söz konusu olmadığını″ kaydeden Yeganyan, gazetecilerin 25 binin az bir sayı olduğuna ilişkin imasına ″Bir insanın uzaklaşmasına ilişkin duymak bile acı″ dedi. Ermenistan AB Danışmanlık Grubu temsilcisi Eleonore Verger, Ermenistan ve AB arasında imzalanan ″Serbest Seyyaliyet Konusunda İşbirliği″ Deklerasyonuna ilişkin olarak ″Ermenistan’da elverişi koşullar yaratılmadığı müddetçe, bu deklerasyonun uygulanmasının AB’den Ermenistan’a göçe edenlerin sayısına katkıda bulunacağını sanmıyorum″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.