İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nin çağrısı: Ermeni kadın ırkçılık mağdurunun davasına katılım çağrısı

Ayşe Günaysu [ayse.gunaysu@gmail.com]
Yıllardan beri ırkçılığa, nefret söylemlerine, hakaret ve tehditlere maruz kalan Eva Aksoy’un, kamuoyunda “Benim Ülkem Sana Dar Gelir” diye tanınan davası, 20 Mart Salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.Beşinci duruşması görülecek dava öncesinde, Eva Aksoy’la dayanışmak, onun nezdinde tüm baskı altına alınanların, tehdit edilenlerin ve ırkçı-ayrımcı saldırılara maruz kalanların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir kez daha tüm ayrımcılıkları, ırkçılık ve nefret söylemlerini lanetlemek için saat 09:00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacağız.


STK, KURULUŞ, PLATFORM ve GİRİŞİMLERE ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILIM ÇAĞRISI
Irkçılık ve ayrımcılık karşıtı tüm kurumları, grupları, oluşumları ortak basın açıklamasına katılmaya ve imzacı olmaya davet ediyoruz. (18 Mart akşamına kadar geri dönüş yapılması rica olunur.)

-Dağıtılması ricasıyla-

“Taşnak kırıntısı”, “Ermeni ajanı”, “Senin sonun darağacıdır”, “Benim Ülkem Sana Dar Gelir, Sen Erivan’a Git”, “milli güvenlik için tehditsin”… bütün bu akıl almaz ve son derece çirkin sözler ve dahası, Eva Aksoy için sarfedildi. Ev adresi internette yayınlandı. Gelen tehdit mailleri “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye bitiyordu ve “biz, insanları arkadan hançerleyen Ermeni ırkından değiliz” deniliyordu hakaret, tehdit maillerinde… Bunlar yetmezmiş gibi birileri Eva Aksoy’un kapısına ipler, kalın urganlar bıraktı, evinin camları kırıldı, evine ateş edildi, kapısının önünde ağza alınmayacak küfürler edildi, duvarında şişeler kırıldı, mahallesinde yapılan “kulis çalışmaları” meyvelerini verdi: “Türk düşmanı” olarak damgalandı. Kızı ve kendisi fiziksel saldırıya maruz kaldı, son olarak da Hocalı mitinginden sonra bahçesine mitingde dağıtılan “Ermeni Yalanına Sessiz Kalma” şapkalarından biri atıldı…
Yıllardan beri ırkçılığa, nefret söylemlerine, hakaret ve tehditlere maruz kalan Eva Aksoy’un, kamuoyunda “Benim Ülkem Sana Dar Gelir” diye tanınan davası, 20 Mart Salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.
Beşinci duruşması görülecek dava öncesinde, Eva Aksoy’la dayanışmak, onun nezdinde tüm baskı altına alınanların, tehdit edilenlerin ve ırkçı-ayrımcı saldırılara maruz kalanların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir kez daha tüm ayrımcılıkları, ırkçılık ve nefret söylemlerini lanetlemek için saat 09:00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacağız.
Yeryüzüne Özgürlük Derneği Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu olarak, Eva Aksoy’un bu haklı mücadelesinde kendisini yalnız bırakmak istemeyen ve her türden faşizme ve ayrımcılığa karşı mücadele eden tüm kuruluş, çevre ve girişimleri ortak basın açıklamasına katılmaya ve imzacı olmaya davet ediyoruz.
Basına çağrımızda, ortak basın açıklamasına katılmak isteyen kuruluş ve girişimleri de “imzacılar/katılımcılar” olarak belirtmek istiyoruz. Ortak basın açıklamasına imzacı olacak kuruluş, platform ve girişimlerin 18 Mart akşamına kadar derneğimizi yeryuzuneozgurluk@gmail.com adresine e-posta göndererek bilgilendirmelerini rica ediyoruz.
IRKÇILIĞA, NEFRETE İNAT “BENİM ÜLKEM SANA DAR GELİR” DAVASINDA BULUŞALIM!..
Yeryüzüne Özgürlük Derneği
Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu

Hocalı mitinginden sonra yapılan nefret eylemi için yayınladığımız kınama bildirisini buradan okuyabilirsiniz.
* Yeryüzüne Özgürlük Manifestosu’ndan:


(…) İnsanın kendi yarattığı sistemde normun dışında kalan, baskı ve zulmün nesnesi haline getirilmiş tüm bireyler, yoksullar, azınlıklar, göçmenler, kadınlar, LGBTT bireyler, mahkûmlar, çocuklar, hayvanlar, evsizler, işçiler, işsizler, radikaller, asiler, “marjinal” diye tanımlananlar, kenara itilmişler, hastalar, fiziksel ve zihinsel engelliler ve ötekileştirilen tüm canlılar için yeni bir düzen ve adalet anlayışı talep ediyoruz. Mücadelenin ancak birbirimizi anlamaya çalışarak ve yan yana, beraber durarak mümkün olduğuna inanıyoruz.

http://yeryuzuneozgurluk.blogspot.com

Yorumlar kapatıldı.