İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsveç’te sözde soykırım yasası protestosu

İsveç parlamentosunda sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulünün ikinci yılında Türkler kalabalık bir protesto gösterisinde bulundu. İsveç-Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Federasyonu tarafından düzenlenen mitingde İsveç Parlamentosu’nun bu karardan dönmesi gerektiği vurgulandı.

*********
İsveç Parlamentosu’nda 11 Mart 2010 tarihinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararı, Türk sivil toplum örgütleri tarafından dün Stockholm’de protesto edildi.
İHLAS SON DAKİKA – İsveç parlamentosunda sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulünün ikinci yılında Türkler kalabalık bir protesto gösterisinde bulundu. İsveç-Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Federasyonu tarafından düzenlenen mitingde İsveç Parlamentosu’nun bu karardan dönmesi gerektiği vurgulandı.
İstiklal Marşı’yla başlayan mitingde İsveç-Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, federasyon yönetiminden Sultan Kayhan, İsveçli yazar Stefan Lindgren, Azeri yazar Eluca Atali ve İsveç Türk Kadınlar Federasyonu Başkanı Macide Akay konuşma yaptı. Konuşmalarda bu kararın düşünce özgürlüğünü kısıtladığı ve iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.
13 sivil toplum örgütü olarak 2010 yılında İsveç Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı hakkında aldığı kararı protesto etmek üzere toplandıklarını belirten İsveç-Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, “Parlamentonun yanlış aldığı bu kararı düzeltmesini bekliyoruz. Bunun için Pazartesi günü İsveç Parlamento Başkanı’na verilmek üzere bir protesto mektubu vereceğiz” dedi.
Dölek, İsveç Parlamentosu’ndaki milletvekillerinin, İsveç Dışişleri’nin ve İsveç hükümetinin bu kararın az sayıda milletvekili tarafından alınmasından rahatsız olduklarını belirterek “İsveç parlamentosunda 349 milletvekili var ama bu yasa sadece 131 milletvekilinin oyuyla geçti. Çoğunluk oyu yok, bu çok önemli. İsveç Parlamentosu’nda alınan bu karar çok da sağlıklı alınmadı” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.