İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anadolu’da, açılmayan 189 toplu mezara karşın, tek bir toplu Ermeni mezarı bulunmuyor

Ebubekir Koran  
Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Anadolu’da Ermenilerin faili olduğu ve açılmayan 189 toplu mezar bulunduğunu, tek bir Ermeni toplu mezarı bulunmadığını söyledi. (Ölülerin milliyetinin nasıl belirlendiği ayrı bir soru ancak asıl mesele şu ki toplu mezarlar daima egemen güç olan devlet tarafından hazırlanır. Amacı terör olan terörist ve çeteler toplu mezar yerine vahşeti göstermek ister. Kaldı ki çetelerin böyle bir zamanı da olamaz. HYETERT)

Yıldıran, bunun sözde Ermeni soykırımına bir yanıt olduğunu vurguladı. Erzurum’un Rus arşivlerindeki işgal görüntüleriyle konusunu takviye etti. Bu işgallerde en çok kaybın sonuncusunda yaşandığının altını çizen Yüksel, “Bolşevik ihtilali sonrası Ruslar Erzurum’dan ayrılırken silahlarını Ermenilere verip çekildi. Bu günler çok acıdır. Ermeniler de bunu fırsat bilerek Erzurum’da çok sayıda katliam yaptılar.
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘Dünü unutma yarına hakkın olsun’ başlığı altında bir program düzenlendi. Kültür Merkezi Mavi Salon’daki programa konuşmacı olarak Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran ile AÜ Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Uzmanı Mevlüt Yüksel katıldı. Konuşmasında hazırladığı sunumla Kâzım Karabekir Paşa’nın hayatı ve Kurtuluş Savaşı’ndaki yerini anlatan Yıldıran, babasının sivil Mustafa Kemal’e verdiği destekle İstiklal Mücadelesi’nin başladığını söyledi. Konuşmasında sözde Ermeni soykırımı iddialarına da tepki gösteren Yıldıran, bu duruma babasından verdiği örneklerle açıklık getirdi. Kazım Karabekir’in yetim babası olduğunu söyleyen Yıldıran, Trabzon’da kimsesiz Ermeni çocukları için yetimhane kurduğunu anlattı. Anadolu’da açılmayı bekleyen 189 toplu mezar bulunduğunun altını çizen Yıldıran, buna karşın tek bir Ermeni toplu mezarı bulunmadığını, bunun ise sözde Ermeni soykırımına bir cevap olduğunu ifade etti.
Uzman Mevlüt Yüksel de konuşmasında Erzurum ve çevresindeki Ermeni mezalimini anlattı. Erzurum’un üç kez Rus işgali altında kaldığını anlatan Yüksel, Rus arşivlerindeki işgal görüntüleriyle konusunu takviye etti. Bu işgallerde en çok kaybın son işgalde yaşandığını kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1258721

Yorumlar kapatıldı.