İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kininin davasını gütme’ organizasyonu

Mithat Fabian Sözmen
Bir hafta öncesinden ‘Ermeni yalanına kanma’ afişleriyle donatılmıştı İstanbul. Pazar günü gerçekleştirilecek Hocalı katliamı protestosuna çağrıda bulunuluyordu hesapta ama afiş ve dilinden buram buram şoven propaganda hissediliyordu… Ve en önde, bu devlet provokasyonunun olmazsa olmazı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin taçlandırmakla meşguldü 10 numara organizasyonunu!…Peki ya medya? Onlar her zamanki gibi güncel görevlerini yerine getirmekte kusursuzlardı! “Hocalı’nın hesabı mutlaka sorulacak” diyordu Sabah. “Ermenistan ve Fransa’ya öfke” kusulduğunu bağırıyordu Zaman. Hürriyet’i, Akşam’ı, Yeni Şafak’ı, Vatan’ı, Sözcü’sü; yalnızca Kürtlere karşı bir araya gelebilenler yani, bir kez daha Ermeni nefretlerinde ortaklaşmıştı…  BirGün, Evrensel, Radikal, Özgür Gündem ve Taraf dışında medya tek yürekti! Taraf, ‘Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz’ ırkçı pankartını manşete taşıyarak bu tarihi ayıbı ve onun önünde konuşan İdris Naim Şahin’i başarıyla teşhir ediyordu.Türkiye Sosyalist Azerbaycanlılar Birliği “Hiçbir katliam diğerinin bahanesi olamaz” diyerek katliamın milliyetçi ve düşmanlaştırıcı siyasete alet edilmesini eleştirirken ve Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu atılan sloganların hayal kırıklığıyla mitingi terk ederken “kininin davasını gütmesi” salık verilen gençlik, medya, siyaset en saf haliyle niteliğini gözler önüne seriyordu.
*********
Bir hafta öncesinden ‘Ermeni yalanına kanma’ afişleriyle donatılmıştı İstanbul. Pazar günü gerçekleştirilecek Hocalı katliamı protestosuna çağrıda bulunuluyordu hesapta ama afiş ve dilinden buram buram şoven propaganda hissediliyordu. Amacın, katliamı, halklara karşı işlenmiş suçları lanetlemek olmadığı açıktı. Türkiye egemenlerinin bir “hükmetmeye devam” aracının tutkalı olarak kullandıkları ‘Ermeni nefreti’ kışkırtılıyordu. Derin bir organizasyon vardı, besbelli devlet organizasyonu yani; Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi…
“Kininin davasını güdecek” gençlik göreve çağrılıyordu!
Miting günü tablo netleşti. Ogün Samast ve Abdullah Çatlı sloganlarına ‘Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz’ dövizleri eşlik ediyordu. Hrant Dink için, halkların kardeşliği için yürüyen yüz binlerden rövanş müsabakasına dönüştürülmüştü katledilen Azerilerin anması…
Ve en önde, bu devlet provokasyonunun olmazsa olmazı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin taçlandırmakla meşguldü 10 numara organizasyonunu!
Peki ya medya? Onlar her zamanki gibi güncel görevlerini yerine getirmekte kusursuzlardı! “Hocalı’nın hesabı mutlaka sorulacak” diyordu Sabah. “Ermenistan ve Fransa’ya öfke” kusulduğunu bağırıyordu Zaman. Hürriyet’i, Akşam’ı, Yeni Şafak’ı, Vatan’ı, Sözcü’sü; yalnızca Kürtlere karşı bir araya gelebilenler yani, bir kez daha Ermeni nefretlerinde ortaklaşmıştı.
Nefret söylemi denizinde bir Bakan’ın, “Bozkurtlar burada Hrantlar nerede” sloganlarından güç alarak Türkiye Cumhuriyeti usulü birlik beraberlik örmesinde hiçbir beis göremediler. Bilakis ballandıra ballandıra anlattılar.
Sabah’a sormak lazım, nasıl hesap sormayı planlıyor acaba? Yayınlarıyla, bir kez daha bir Ermeni gazetecinin katledilmesinin yolunu hazırlayarak mı örneğin? Hrant Dink’in katledilmesine giden süreçte hiçbirinizin rolünü unutmadık, umutlanmayın.
BirGün, Evrensel, Radikal, Özgür Gündem ve Taraf dışında medya tek yürekti! Taraf, ‘Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz’ ırkçı pankartını manşete taşıyarak bu tarihi ayıbı ve onun önünde konuşan İdris Naim Şahin’i başarıyla teşhir ediyordu.
Türkiye Sosyalist Azerbaycanlılar Birliği “Hiçbir katliam diğerinin bahanesi olamaz” diyerek katliamın milliyetçi ve düşmanlaştırıcı siyasete alet edilmesini eleştirirken ve Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu atılan sloganların hayal kırıklığıyla mitingi terk ederken “kininin davasını gütmesi” salık verilen gençlik, medya, siyaset en saf haliyle niteliğini gözler önüne seriyordu. Türkiye halklarına karşı kendilerine toplumsal mühendislik rolü biçen yüz yıllık zihniyet ve devamcıları eserleriyle övünüyor mudur acaba? (İstanbul/EVRENSEL)

Yorumlar kapatıldı.