İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Uluslararası Süryani Sempozyomu”

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Süryaniler ve Diğer Kültürlerle Etkileşimlerini konu alan Türkiye’nin en kapsamlı “Uluslararası Süryani Sempozyumu” Nisan ayında Mardin’de düzenlenecek


Türkiye’nin en kapsamlı “Uluslararası Süryani Sempozyumu” Nisan ayında Mardin’de düzenlenecek.
İnsanlığın İftihar Tablosu Sonsuz Nur
Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Süryaniler ve Diğer Kültürlerle Etkileşimlerini konu alan Türkiye’nin en kapsamlı “Uluslararası Süryani Sempozyumu” Nisan ayında Mardin’de düzenlenecek.
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Süryaniler ve Diğer Kültürlerle Etkileşimlerini konu alan Türkiye’nin en kapsamlı “Uluslararası Süryani Sempozyumu” Nisan ayında Mardin’de düzenlenecek
Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü’nün ‘Süryanilerin Diğer Kültürlerle Etkileşimleri’ temasıyla önümüzdeki Nisan ayında düzenleyeceği uluslararası sempozyuma, farklı ülkelerden Süryani araştırmaları alanında çalışan birçok ‘Süryani Bilimci’ katkıda bulunacak.
Mezopotamya coğrafyasının bütün bileşenlerini yeni bir anlayışla değerlendirmeyi, görünür kılmayı ve yeniden canlandırmayı hedef edindiklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, sempozyumun şu ana kadar Türkiye’de bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı ve katılımlı sempozyum olma özelliğini taşıdığını ifade etti.
“Süryaniler; bilgi, düşünce ve sanatın medeniyetler arası yayılımına neden olmuş Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasına büyük katkılar sunmuş bir halktır.” şeklinde konuşan Omay, Süryani araştırmalarını başlatan ilk Üniversite olduklarını belirtti.
Omay sözlerine şöyle devam etti. “Dillerin ve dinlerin şehri Mardin’de, tarihinden kökünü alıp modern geleceğe yansıyan bir sosyal bilimler üniversitesi olarak, şehrin kültürel zenginliğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Sadece bölgemiz değil dünya kültürü açısından da büyük öneme sahip olan Süryanilerin diğer kültürlerle ilişkileri bağlamında bu sempozyumda incelenmesi, bu kültürle etkileşim içinde şekillenen diğer kültür ve inançların farklı bir bakış açısıyla ele alınmasına katkı sunacaktır. ”
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından 20-22 Nisan 2012 tarihinde Mardin’de gerçekleştirilecek “Uluslararası Süryani Sempozyumu” na Türkiye, Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Norveç, Rusya, Gürcistan, İran, Lübnan, Hindistan, Çin ve Japonya gibi ülkelerden seksene yakın bilim adamı katılacak.

Yorumlar kapatıldı.