İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus uzman: Muhtemel savaş Azerbaycan için sonuncu, Ermenistan içinse sıradaki savaş olur

Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC) 20. Bağımsızlık Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen uluslararası konferansta Alman delege; Ermenistan ve Karabağ’ı abluka altına alanların DKC ve Ermenistan halkının ablukaya adapte olduğunu ve bu koşullarda da geliştiğini anladıklarını söyledi. 

Açıklama bugün 20 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısında Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) milletvekili Gagik Melikyan’dan geldi.
Alman delege, bu koşullarda Ermenistan ve Karabağ halkının gelişip yaşayabildiği dikkate alındığında, yeni bir format geliştirilmesi gerektiğini, Azerbaycan ve Türkiye’ninse abluka sürecinin başarısız olduğunu anlamaları gerektiğini kaydetti.
Gagik Melikyan Yunanistan ve Almanya’dan gelen uzmanlar ve Rusya’dan bağımsız delegelerin konuşmalarının çok etkileyici olduğunu ifade etti, Türkiye’ye davet olmakla beraber, Türkiye’den katılım olmadığını belirtti.
ECP milletvekili Rus uzman Kolerov’un konuşmasını beğenmediğini zira kendini Rusa yönetimi yerine koyarak, görüşünü herkesin boynuna sarmalamaya çalıştığını kaydetti. Kolerov savaş öngörüsünde bulunurken, Ermeni katılımcıların savaş durumunda nasıl bir sonuç öngördüğüne ilişkin sorusuna, ‘Muhtemel savaşın Azerbaycan için sonuncu, Ermenistan içinse sıradaki savaş olacağı’ şeklinde yanıtladı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.