İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Ermenileri Türkiye’de Ermeni Soykırımı ve Faşizm suçlarının inkarını cezalandıran bir yasa tasarısının hazırlanmasını öneriyor

Türkiye’de 1915-1922 yılları Ermeni Soykırımı ve Faşizm suçlarının inkarını cezalandıran bir yasa tasarısının hazırlanması ve kabul edilmesi yönünde RF Devlet Dumasına başvurulması amacıyla yurttaş inisiyatifi imza kampanyası devam ediyor.Rusya Ermenileri «Yerkramas» gazetesi Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre; halihazırda Rusya’nın 28 bölgesinde ve Rusya dışındaki 2 ülkede imza kampanyası devam ediyor.

Kampanya «Soçi Ermenileri Birliği» toplumsal kuruluşu inisiyatifiyle gerçekleştirilmekte. Kuruluş Rusya Ermeni kuruluş ve kaynaklarına Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne ilişkin etkinliklerin koordinasyonuna yönelik bir yapı kurulması olasılığının değerlendirilmesini de önerdi.
Verilen bilgide 23 Ocak itibarıyla kampanyaya 32 toplumsal kuruluş, 6 basılı yayın organı ve 17 Internet enformasyon portalı desteğini ifade etti.
Soçi Ermenilerinin bu inisiyatifine Shabsugski Kültürel ve Sosyal Gelişim ″Nart-KHASE″ hayri amaçlı Fonu, Kuban Kazak Birlikleri Karadeniz Bölgesi yerel şubesi, Soçi Yunanlıları Birliği ve tanınmış Rock grubu «Crematory» de olmak üzere  Soçi Ermenileri Birliğinin inisiyatifine Ermeni olmayan kuruluşlar da desteklerini ifade ettiler.
Soçi Ermenilerinin bu inisiyatiflerini desteklemek isteyenler Soçi Ermenileri Birliği (862) 270-90-80; E-mail: tv3varm@mail.ru veya  Yerkramas gazetesi Genel Yayın Yönetimi: (861) 267-17-98, E-mail: info@yerkramas org adres ve telefonlarına başvurabilirler.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.