İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şahadet getirmeyen öğrenciye tokat

Gökçer Tahincioğlu
Protestan Kiliseler Derneği’nin hazırladığı 2011 Hak İhlalleri İzleme Raporu’nda, 2011 yılında da Hıristiyan topluluğa yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştiği vurgulandı. Raporda, kilise önderine av tüfeği ile saldırıldığından Kelime-i Şahadet getirmeyen gayrimüslim öğrencinin dövülmesine, Protestan topluluğa mezar yeri tahsisi yapılmamasından kiliselerin yakılmaya çalışılmasına kadar uzanan hak ihlalleri sıralandı.

*************
2011 yılında Hıristiyan topluluğa yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştiği vurgulandı. Protestan Kiliseler Birliği, Kelime-i Şahadet getirmeyen gayrimüslim öğrencinin dövülmesinden, kiliselerin yakılmaya çalışılmasına kadar uzanan olaylara işaret etti
GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
Protestan Kiliseler Derneği’nin hazırladığı 2011 Hak İhlalleri İzleme Raporu’nda, 2011 yılında da Hıristiyan topluluğa yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştiği vurgulandı. Raporda, kilise önderine av tüfeği ile saldırıldığından Kelime-i Şahadet getirmeyen gayrimüslim öğrencinin dövülmesine, Protestan topluluğa mezar yeri tahsisi yapılmamasından kiliselerin yakılmaya çalışılmasına kadar uzanan hak ihlalleri sıralandı. Raporda yer verilen hak ihlalleri şöyle:
–  27 Mart 2011’de, Bursa Protestan Kilisesi.nin kullandığı kültür evine maytapların birleştirilmesi ile oluşturulan bir ses bombası atılmıştır. Kamera kayıtlarına rağmen failler bulunamamıştır.
Av tüfeği ile vuracaktı
–  1 Nisan 2011’de İzmir Diriliş Kilisesi önüne gelen yetişkin bir erkek, kilise önderi dışarıdayken, bağırdıktan sonra yanındaki kurusıkı silahı çıkararak, ateş açmıştır. Kasım ayında başlayan davada iki sanık tutuklu yargılanmaktadır.
–  Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği üyeleri Ankara ve İstanbul’da saldırıya uğramıştır.
Kilise yakılmaya çalışıldı
–  19 Haziran 2011’de Bursa Katolik Kilisesi yakılmaya çalışılmıştır.
–  5 kilise önderi yakın, 2 kilise önderi çağrılı polis koruması altındadır. Birçok kilisede ibadet sırasında koruma önlemleri devam etmektedir.
Kilise katı mühürlendi
–  Diyarbakır’da 2004’ten bu yana kilise kurma onayı verilmemektedir.
–  İstanbul Yaşam Aile Kilisesi Derneği,  23 Aralık 2011’de binanın ruhsatsız olduğu gerekçesi ile mühürleme yapılmış ve sadece o kata giriş mühür aracılığı ile engellenmiştir. Aynı binada biri cafe-bar olmak üzere birçok işyeri faal olarak varlığını sürdürmektedir.
Hâlâ ulusal tehdit
–  İlköğretim 8. Sınıf ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ kitabının, Ulusal Tehditler kısmında “Misyonerlik Faaliyetleri” başlığı ulusal tehdit olarak yer almaktadır.
–  Gayrimüslim öğrencilerin din derslerinden muaf tutulma hakkı olmasına rağmen, birçok okulun bundan haberi yoktur. Çocuklar teşhir edilmekte, dışlanma, aşağılanma yaşamaktadır.
–  Diyarbakır’da Nisan 2010’da, din dersinde, tüm sınıftan Kelime-i Şehadet getirmesi istenmiş, kiliseye gittiğini, Kelime-i Şahadeti bilmediğini ve öğrenmek istemediğini söyleyen gayrimüslim öğrenci öğretmeni tarafından tokatlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açmış ancak ceza verilmemiştir. Çocuk okulda tacize uğramaya devam etmektedir. Okuldan nakil isteği de geri çevrilmiştir.
Emniyete övgü var
2011’de özellikle emniyet ve diğer kamu görevlilerinin kiliselere ve üyelerine yönelik tutum ve davranışlarındaki olumlu gelişmeler birçok üye tarafından bildirilmiştir.

Yorumlar kapatıldı.