İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

El Cezire’den Skandal Belgesel!

Uluslararası El Cezire kanalında skandal bir belgesel yayınlandı. Son olarak Fransa ile “soykırım gerilimi” yaşayan Türkiye’ye bir “darbe” de uluslararası haber kanalı El Cezire tarafından vuruldu. Bir Ermeni tarafından hazırlanan ve bir hafta boyunca yayınlanacak olan bir belgeselde Türkler “soykırımcı” ve “gaddar” olarak gösterildi. Suzanne Khardalian’ın yönettiği, 2011 İsveç yapımı ‘Grandma’s Tattoos’ (Büyükannemin Dövmeleri) adlı belgesel, İngilizce El Cezire televizyonunda, 11-18 Ocak tarihleri arasında, sekiz gün boyunca prime-time’da yayınlanmaya başladı. ‘Büyükannemin Dövmeleri’ne, El Cezire Televizyonu’nda yayınlanan ‘Witness’ (Tanık) adlı programda yer veriliyor.

Uluslararası El Cezire kanalında yayınlanan sözde Ermeni soykırımı belgeselinin Türkiye’de büyük tepkilere yol açması bekleniyor.
Son olarak Fransa ile “soykırım gerilimi” yaşayan Türkiye’ye bir “darbe” de uluslararası haber kanalı El Cezire tarafından vuruldu.
Bir Ermeni tarafından hazırlanan ve bir hafta boyunca yayınlanacak olan bir belgeselde Türkler “soykırımcı” ve “gaddar” olarak gösterildi.
Suzanne Khardalian’ın yönettiği, 2011 İsveç yapımı ‘Grandma’s Tattoos’ (Büyükannemin Dövmeleri) adlı belgesel, İngilizce El Cezire televizyonunda, 11-18 Ocak tarihleri arasında, sekiz gün boyunca prime-time’da yayınlanmaya başladı. ‘Büyükannemin Dövmeleri’ne, El Cezire Televizyonu’nda yayınlanan ‘Witness’ (Tanık) adlı programda yer veriliyor.
Merkezi Katar’ın Doha kentinde bulunan ve yirmi dört saat İngilizce yayın yapan haber kanalı El Cezire’deki “Grandma’s Tattoos” isimli belgeselde, Türkiye “soykırımcı” gösterildi.
Suzanne Khardalian tarafından çekilen belgesel 1915 olaylarına tek taraflı ve yanlı olarak anlatıp kadınlar üzerinden dramatize ediliyor.
Belgeselde Türkler “soykırımcı gaddarlar” olarak nitelendiriliyor.
Kendisi de bir Ermeni olan Khardalian’ın, tek taraflı ve tamamen “soykırım propagandası” yaptığı belgeselde, Khardalian’ın kendi büyükannesinin ölümü üzerinden “soykırım tezi” işleniyor.
El Cezire ne yapmaya çalışıyor?
Skandal belgeseli çeken Suzanne Khardalian, ABD’de yayımlanan Armenian Weekly Dergisi’ne verdiği röportajda, El Cezire’de söz konusu belgeselin yayınlanmasının büyük başarı olduğunu söyleyip büyük de bir küstahlığa imza atıyor.
El Cezire kanalı son dönemde Türkiye aleyhinde “operasyon” şüphesi yaratan yayınlarıyla dikkat çekiyor.
Özellikle PKK’lı teröristlere “Kurdish Fighters” diyen, sözde soykırım iddialarını aleyhte belge ve tanıklar olmasına rağmen tek taraflı işleyip Türkleri soykırımcı, gaddar diye tanıtan belgeselin El Cezire’de yayınlanması nasıl bir operasyonu hedefliyor?
Tahtları sallanan Körfez ülkeleri ve sermayesinin özellikle Arap Baharı’ndan sonra Türkiye’yle ilişkilerini gözden geçirdikleri bilinen bir gerçek.
Ak Parti iktidarı döneminde gerek ekonomisiyle, gerekse de dış politikadaki güçlü hamleleriyle bölgede etkin konuma gelen Türkiye’ye Fransa’dan sonra El Cezire üzerinden bir mesaj mı verilmek isteniyor?
Uluslararası haber kanalı El Cezire’nin ima attığı son skandal, hiç şüphesiz yayın işi “arap saçı”na dönen, açılıp açılmayacağı artık belirsizleşen “El Cezire Türk’e de “düşük” yaptıracak, belki de söz konusu kanal doğmadan ölecek.

Yorumlar kapatıldı.