İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Ermeni teklifi” ABD basınında

Fransa Parlamentosu’nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından Türkiye’nin tepkileri ABD basınında da yer aldı. CNN’in internet sitesinde yer alan haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Fransa ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceği, Türkiye’nin Paris Büyükelçisini istişare için Türkiye’ye çağrıldığı, iki ülke arasındaki tüm ikili ziyaretlerin iptal edildiği ve AB çerçevesindeki eşleştirme projelerinde Fransa ile artık işbirliğine gitmeyeceklerine yönelik açıklamalarına ayrıntılarıyla yer verildi.

1915 yılı olaylarına ilişkin tartışmanın ABD ve Türkiye arasında da yıllık tekrarlanan bir gerilim kaynağı olduğu belirtilen haberde, Beyaz Saray’ın da her yıl, bu olayların ”soykırım” olarak tanınmasına yönelik Kongre’den tasarı geçirme girişimlerini geri püskürttüğü kaydedildi.
Haberde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bu konunun siyasetçiler değil tarihçiler tarafından ele alınmasına yönelik açıklamasına atıfta bulunuldu.
Fransa parlamentosunun kararı Amerikan ABC kanalı ile Washington Post’ta da The Associated Press kaynaklı olarak yer buldu.

Yorumlar kapatıldı.