İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım Yasasına İş Dünyası Tepkili

İş dünyasıysa sorunun ekonomik boyutu konusunda Fransa’ya bir dizi temas hazırlığında… Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kararın Fransa’ya yönelik çok ciddi zararlar doğuracağını söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Fransız iş adamlarına zararın hangi boyutlarda olabileceğini anlatmak için Paris’e gideceklerini açıkladı.

Fransa’yla gerilen ipler iki ülke arasındaki ticari ilişkileri etkiler mi? Akıllarda bu soruya yönelik ilk açıklama Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan geldi. Çağlayan önce Sarkozy’e yüklendi…
POPÜLİZM KRİZİ GELDİĞİNDE SARKOZY’NİN İLK SARILDIĞI ŞEY ERMENİ MESELESİNİ GÜNDEME GETİRİP BUNU KAŞIMAK…
Ardından “karardan zarar gören Fransa olacaktır” dedi.
BU FRANSAYA ÇOK CİDDİ BİR ZARAR VERECEKTİR. VATANDAŞ İSTER İSTEMEZ BÖYLE DURUMLARDA FRANSIZ MALLARINA KARŞI FARKLI TUTUMLAR İÇİNE GİREBİLİYORLAR.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yasayı “Fransa tarihinin utanç yasası” olarak nitelendirdi. Oluşabilecek zararı anlatmak için Fransız iş adamlarıyla görüşeceklerini açıkladı…
AVRUPA ŞUAN EKONOMİK KRİZDE OLAN FRANSANIN EKONOMİK İLİŞKİLERE ZARAR VERECEK BİR KARAR ALMASI KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMASIDIR. BİZ FRANSIZ ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞÜP ZARARI KENDİLERİNE İFADE EDECEĞİZ. ONLARINDA YASA ÇIKMADAN ÖNCE HAREKETE GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de Fransa’ya tepkiliydi…”Demokratik hukuk devletlerinde parlamentolar yargının yerine geçemez, tarih yazamaz” dedi.
Başkent Ankara’da da bir protesto gösterisi vardı… “Ermeni soykırımı uluslararası bir yaladır” diyen Talat Paşa Komitesi, Fransa’nın Ankara büyükelçiliği önünde yasa tasarısını protesto etti..
Bu arada, Türkiye’ye Fransa’dan da destek geldi…Fransa Meclisi Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Poniatowski, meclise getirilen yasa teklifinin ”gereksiz” olduğunu söyledi.

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=38316

Yorumlar kapatıldı.