İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adana’da kiliseye saldırınlara dava / Church attackers on trial

Adana’da kiliseye girerek eşyalara zarar verdiği iddia edilen 2 kişi ile olaya azmettirdiği ve yardım ettiği iddia edilen 2 kişi hakkında, 4′er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Summary in English below.
Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, şüpheliler Serhat Eroğlu (26) ile İbrahim Karaoğlu (25), 21 Nisan tarihinde Paskalya Bayramı ayininin bitmesinden ve Rahip Francis Dondu’nun kiliseden ayrılmasından kısa süre sonra, Tepebağ Mahallesi’ndeki “Bebekli Kilise” olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi’ne gitti.
Kapıya bakan görevliye ayin için geldiklerini söyleyip içeri giren iki şüpheli, üzerlerinde getirdikleri 72,5 santimetre uzunluğundaki kılıcı ve sustalı bıçağı vaiz kürsüsüne bırakıp, “Papazı bulun bize. Bize papaz lazım” şeklinde bağırdı. “Biz Müslümanız” diyerek tekbir getiren iki şüpheli, rahibin olmadığını öğrenince Hz. İsa ve Meryem Ana heykelleri ile salonda bulunan eşyayı tahrip etti. Kilisedeki kişilerin kapıyı kilitleyerek polise haber vermesi üzerine yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Şüphelilerin e-posta görüşmelerinde ve çeşitli sosyal ağ sitelerinde yazdıkları, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’a  özendiklerini anlatan mesajları belirlendi. Şüphelilerin mesajlarda  ”Ogün sansasyon yaptı, biz de adımızı duyuralım, meşhur olalım, bunları yakalım” ifadelerini kullandıkları tespit edildi.
Serhat Eroğlu, poliste verdiği ifadesinde, işsiz olduğunu ve parası bulunmadığını, saldırıyı meşhur olmayı ve bu sayede bazı kişilerin kendilerine sahip çıkacağını umdukları için gerçekleştirdiklerini söyledi.
Haberin devamını okumak için tıklayın.
Summary
A court case is opened against two persons who are accused of entering and damaging property in St Paul Latin Italian Catholic Church in Adana. Two suspects, entered the church building on 21 April 2011 and asked for the priest, not finding him they damaged statutes of Jesus and Mary. It appears from the e-mail messages and various social media messages that they aspired to become famous like Ogün Samast who killed Hrant Dink.
________________________________________________________________________________________

Yorumlar kapatıldı.