İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Egemen Bağış’tan Sarkisyan’a: ‘Haddini Bilmez Cumhurbaşkanı’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, `Türk liderlerinin er ya da geç Erivan`daki soykırım anıtı önünde diz çökeceğini` savunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`a sert sözlerle tepki gösterdi. Sarkisyan için “Haddini bilmez cumhurbaşkanı” ifadesini kullanan Bağış, “Türklere diz çöktürmek kimsenin haddi değildir” dedi

Bakan Bağış, AK Parti Kağıthane İlçe Telikatı`nın Cemal Kamacı Spor Kompleksi`ndeki kongresine katıldı. Kongrede konuşan Bağış, bugün Avrupa`da, Asya`da, Afrika`da Başbakan Erdoğan`ın ilham kaynağı olduğu milyonların, demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve serbest pazar ekonomisi için çok farklı bir baharı yaşadıklarını söyledi. Bağış, “Ecdadın bize emanet ettiği sancağı hep birlikte farklı noktaya taşıdık. Bundan rahatsız olan bir takım çevreler olabilir. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için özürdilemeyeceğiz. Türkiye`nin geldiği noktadan huzursuz olan içerde ve dışarıda bir takım mihraplar olabilir. Ama biz durmak yola devam diyeceğiz, daha çok çalışacağız” diye konuştu.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın Türkiye`yi hedef alan açıklamalarına da değinen Bağış, Sarkisyan için “Haddini bilmez cumhurbaşkanı” ifadesini kullandı. Bağış, şunları söyledi; “Geçenlerde küçük bir komşu ülkenin haddini bilmez cumhurbaşkanı, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan `Türklerde gelecek, kendini haylice aşan bir laf etmiş.` Ben buradan ona bir mesaj göndermek istiyorum. Sen milletini açlıktan fakirlikten zaten dizinde derman bırakmayacak duruma getirdin. Ermenistan`ın nüfusu açlıktan 4 milyondan 2 milyona düştü, insanlar dünyanın dört bir tarafına kaçıyor. Bir kısmı bizim ülkemize de geldi. Burada bizim çocuklarımıza, yaşlılarımıza bakıcı olarak çalışıyor. Bu da Türkmilletinin gönlünün ne kadar zengin olduğunun göstergesidir. Ama bizimde kendisine bir cevap vermemiz gerekirse; Türklere diz çöktürmek kimsenin haddi değildir. Aslında ona cevap olarak verilecek çok güzel atasözlerimiz var ama ben bugün oraya girmeyeyim. Zaten kendisi, o lafının kendisi ve ülkesine maliyetini düşündüğü zaman dizlerini dövmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Ama bundan kimsenin şüphesi olmasın bu millete karşı şuursuzluğu dize getirmeyi de biz çok iyi biliriz.”

Yorumlar kapatıldı.