İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazar Ragıp Zarakolu da gözaltında!

    İstanbul’da ‘KCK’ adı altında dün başlatılan gözaltı furyası kapsamında, Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı ve gazetemiz yazarı Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.

    İstanbul’da ‘KCK’ adı altında başlatılan gözaltı furyası devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin dün BDP İstanbul Siyaset Akademisi’nin yanı sıra birçok adrese yaptığı baskınların yanı sıra Mersin, Muğla ve Yalova’da toplam 42 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin elinde 70 kişilik bir yakala listesi olduğu bilgisi ortalıkta dolaşırken, gözaltılar da devam ediyor. Aynı zamanda Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı olan yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.
    OĞLU DA TUTUKLANMIŞTI
    İstanbul’da 4 Ekim’de yapılan baskınlarda gözaltına alındıktan sonra 7 Ekim’de tutuklanan 98 kişi arasında Zarakolu’nun oğlu Deniz Zarakolu da bulunuyor. Zarakolu’nun yanı sıra BDP Bağcılar İlçe Örgütü üyesi ve Kül-Der yöneticilerinden Nizam Özmen isimli yurttaş da Amasya’da gözaltına alındı. Özmen’in, depremzedeler için İstanbul’dan Van’a götürülen yardım kamyonundan indirilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Dün gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde götürülen kişilerin ise öğlen saatlerinde avukatları ile görüştürülmeleri bekleniyor. (İSTANBUL)

Yorumlar kapatıldı.