İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emekli Büyükelçi: Ermeni Soykırımı İddiası 2’nci Bir Din Gibi Bir Şey Olmuş

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde (ZKÜ) konferans veren Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Engin Lütem, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili, “Bu müthiş bir inanç haline gelmiş, yani ikinci bir din gibi bir şey olmuş” dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde (ZKÜ) konferans veren Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Engin Lütem, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili, “Bu müthiş bir inanç haline gelmiş, yani ikinci bir din gibi bir şey olmuş” dedi.
Şehir kampüsündeki salonda düzenlenen, ‘Günümüzde Ermeni Sorunu’ konulu konferansa Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Engin Lütem, Ermenilerin Osmanlı Devletinde birçok kurumda görev yaptığını, padişahın hazinesini dahi yönettiğini, Türklerle uyum içerisinde yaşarken dış güçlerin etkisiyle bu uyumun bozulduğunu söyledi. Soykırım iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Lütem, Ermenilerin Suriye topraklarına sürgün edilirken çeşitli nedenlerle öldüğünü, ancak öldürülmediklerini kaydetti. 1.5 milyon Ermeni’nin Osmanlı topraklarındaki tüm Ermeni nüfusuna yakın olduğunu belirten Lütem, şöyle dedi:
“1.5 milyon Ermeni’nin ölmesi için 1 Ermeni’nin birden fazla defa ölmesi gerekiyor. Yapılan çeşitli araştırmalar var. Yarım milyon kadar bir sayıdan bahsediliyor. Ben de bir hesap yaptım. 465 bin gibi bir rakam buldum. Yani hangi hesabı yaparsanız yapın, bu 1.5 milyon gibi bir rakam yok. Bu rakam dünyanın en komik olayıdır. Ama şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu yarım milyon öldürülmüş değil. Ölenlerin toplamı. Arada muazzam bir fark var. Hastasınız ölürsünüz, kazaya kurban giderseniz ölürsünüz, yaşlısınız ölürsünüz, yeterince gıda alamazsınız ölürsünüz. Ama Ermeni propagandası bütün bunları hamur yaparak ileriye sürüyor.”
Fransa’da bir davette karşılaştığı Ermeni bir kadınla arasında geçen diyaloğu anlatan Engin Lütem, “Kadınla konuşuyoruz. Çok güzel Fransızca konuşuyor. ‘Ermenice biliyor musunuz?’ diyorum. Bilmiyor ama, ‘Ben soykırıma uğramış bir halkın mensubuyum’ diyor. Yani gerçek kişiliğini, soykırım efsanesine mensup olmakta buluyor. Bu çok kompleks, çok ciddi bir sosyal psikolojik durum. Bu psikolojik boyutu küçümsediğimiz sürece bu işten başarı elde edemeyiz. Diasporada müthiş bir inanç haline gelmiş bu konu. Yani ikinci bir din gibi bir şey olmuş. Bu tabii beyin yıkamanın sonucu” diye konuştu.
YOKLAMA YAPILDI
Konferansın son bölümünde salondaki öğrencilerin, konferansa katıldıklarına dair bir dosyaya imza atması dikkat çekti. Tarih Bölümü’nde okuduklarını belirten öğrenciler, hocalarının konferanstan kaçan olup olmadığını belirlemek için böyle bir uygulama yaptığını söyledi. – Zonguldak
(Doğan Haber Ajansı) 5 saat önce.. [3075269]

Yorumlar kapatıldı.