İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan dolu dizgin: 4-1

Euro 2012 elemelerinin sürpriz takımı Ermenistan, Makedonya karşısında da rahat bir skorla gelip gelerek gruptan çıkma şansını sürdürdü… Son maçında Slovakya’yı deplasmanda 4-0 gibi bir skorla devirerek tüm dikkatleri üzerine çeken Ermenistan, bu maça da hızlı başlayan taraf oldu. İlk 10 dakikanın ardından kontrolü ele geçiren ev sahibi, 15. dakikada Artur Edigaryan ile kaleyi yokladı.

Euro 2012 elemelerinde B grubunda mücadele eden iki takımı karşı karşıya getiren maçta Ermenistan, Makedonya’yı konuk etti.
Ermenistan hızlı
Son maçında Slovakya’yı deplasmanda 4-0 gibi bir skorla devirerek tüm dikkatleri üzerine çeken Ermenistan, bu maça da hızlı başlayan taraf oldu. İlk 10 dakikanın ardından kontrolü ele geçiren ev sahibi, 15. dakikada Artur Edigaryan ile kaleyi yokladı.
Baskılarını sürdüren Ermenistan, aradığı golü 28. dakikada buldu. Ceza sahasında topla buluşan Marcos Pinheiro Pizelli, sağ ayağıyla sert vurdu ve skoru 1-0’a getirmeyi başardı. Makedonya bu golün şokunu atlatamadan kalesinde ikinci golü de gördü. 34. dakikada sol çaprazdan düzgün vuran Henrikh Mkhitarian skoru 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
Tablo değişmedi
İkinci yarıya Muarem Muarem’in yerine Mario Djurovski’yi sürerek başlayan Makedonya, devrenin hemen başında biraz hareketli görünse de etkili pozisyonlar bulamadı. İlk çeyrekten sonra yeniden kontrolü ele alan Ermenistanrakip kaleye yüklenmeye başladı. 54’te Makedonya’da Velice Sumulikoski, ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.
Özellikle Movsisyan ve Gahazarian’ın etkili oyunları, ev sahibini oyunda hakim kıldı. 69. dakikada sahne alan Ghazarian, ceza sahası içinde yerden güzel vurdu ve takımını 3-0 öne geçirdi. Makedonya 86’da Vance Sikov’un kafa golüyle farkı ikiye indirse de son dakikada Sarkisov ile bir gol daha bulan Ermenistan, mücadeleden 4-1’lik skorla galip ayrılmayı başardı.
Bu sonucun ardından puanını 17’ye yükselten Ermenistan, gruptan çıkma ümitlerini son hafta gideceği İrlanda Cumhuriyeti deplasmanına taşımış oldu.

Yorumlar kapatıldı.