İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Ermenistan turizm potansiyelini tam anlamıyla kullanmıyor

Açıklama bugün 30 Eylül’de ″Golden Tulip″ Otelinde Turizm Gününe yönelik etkinlik esnasında yaptığı konuşmada Ermenistan başbakanı Tigran Sarkisyan’dan geldi. Başbakan özellikle devletin de finansal katkıda bulunduğu, Ulusal Rekabet Fonu tarafından Tatev Manastır Kompleksinde gerçekleştirilen yatırım programının önemini kaydetti. Sarkisyan ″Hükümet turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve realizasyonu işinde özel sektör tarafından inisiyatifler görürse, altyapı inşaasının sorumluluğunu kendisi üstlenmekte″duyurusunu da yaptı.

Başbakanın ifadesiyle dünya turizm haritasında yer alabilmek için elektronik araçların sunduğu fırsatları kullanmak gerek. Ermenistan’da artık elektronik yolla otel oda rezervasyonu yapma, turizm altyapısı ve hizmetlere ilişkin gerekli bilgiyi almak mümkün.
Daha sonra Ekonomi Bakanlığı adına turizm sektörünün bir dizi temsilcisi teşekkürname ve madalyalarla ödüllendirildiler. Özellikle başbakan Mesrop Maştots Eski Elyazmaları Müze-Enstitüsü MATENADARAN’a teşekkürnameyi ve Goris’in tanınmış ″Mirhav Oteli″ sahibi «Heli Ltd.»e Ekonomi Bakanlığı altın madalyasını kendisi takdim etti.

Yorumlar kapatıldı.