İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Eğitim Festivaline yönelik bir haftalık etkinlikler dizisi başladı

Eğitim Festivaline yönelik bir haftalık etkinlikler dizisi Ermenistan Amerikan Üniversitesi’nde bugün 26 Eylül’de başladı. Festival; Hakob Panosyan’ın ″21. yy.’da güçlü Ermenistan’a sahip olmak için analiz, araştırma ve planlama″ başlıklı sohbetiyle açılışını gerçekleştirdi. Sohbette 200’ü aşkın dinleyici yer aldı.

26 Eylül’de başlayıp 1 Ekim’de sona erecek olan etkinlikler dizisinde 20. Yıldönümüne ilişkin etkinlikler yanı sıra Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı – California Üniversitesi ortak himayesinde organize edilen ″Yüksek Akademik Eğitimin Sınırları″ başlıklı konferans da yer almakta.
Panosyan eğitim ve teknolojinin gelişen bir ülkenin  geleceği ve ekonomik yükselişinin teşvik unsurları olduğunu kaydederek ″Yatırımlar gelişim ve araştırma, eğitim ve meslek içi eğitim alanlarda bilginin yayılması resmi ve gayriresmi araçlarla ekonomik yüksek göstergelere ulaşmayı temin eden etmenlerdir″ dedi.
Panosyan ″Bilgiye dayalı ekonomi insan kabiliyetlerini tamamlar ve rekabeti teşvik eder. Bilginin inovasyon ve müteşebbislikte, araştırma ve gelişim alanlarında uygulanması ve insanların eğitim ve uzmanlık kabiliyetlerini kullanma kabiliyeti ekonomide istikrarlı büyümenin  esas kaynaklarıdır″ dedi. Dr. Panosyan Araştırma ve Gelişim Merkezi Enstitüsünün, eğitim ve bilimi, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri ve Ermenistan’da kamu sağlığını nasıl desteklediğine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yorumlar kapatıldı.