İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman yazarı Türköne’den ilginç Laiklik değerlendirmesi

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne “ Bizi bekleyen büyük tehlikelerden biride Laikliğin din düşmanlığı olarak algılanması” dedi.  Türköne “Bu yüzden laiklik prensibi çok büyük zarar gördü. Özellikle askeri vesayet düzeni bu işi iyice araçsallaştırılınca, laiklik din düşmanlığı gibi görüldü. Devlet dinler karşısında tarafsız olmalıdır. Türkiye’nin, Osmanlı tecrübesinden gelen bir laiklik düzeni var. Ancak devlet laik olmazsa, demokrasiyi yaşatamaz.” dedi.


********************
Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne “ Bizi bekleyen büyük tehlikelerden biride Laikliğin din düşmanlığı olarak algılanması” dedi.
Balçiçek İlter’in modere ettiği Karşıt Görüş’te bu hafta “Laiklik” ele alındı. Program konuklarından Mümtazer Türköne, “Laiklik” ilginç bir tespitte bulundu.
DEVLET LAİK OLMALI
Türkiye’de laikliğe yönelik en büyük tehdidin din düşmanlığının laiklik olarak takdim edilmesini olduğunu kaydeden Türköne “Bu yüzden laiklik prensibi çok büyük zarar gördü. Özellikle askeri vesayet düzeni bu işi iyice araçsallaştırılınca, laiklik din düşmanlığı gibi görüldü. Devlet dinler karşısında tarafsız olmalıdır. Türkiye’nin, Osmanlı tecrübesinden gelen bir laiklik düzeni var. Ancak devlet laik olmazsa, demokrasiyi yaşatamaz.” dedi.
BEYAZ GAZETE

Yorumlar kapatıldı.