İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yavuz Bingöl Van Project’le söyleyecek

Kuruçeşme Arena’da konser verecek olan Yavuz Bingöl’e sahnede Van Project grubu eşlik edecek. Sahnede, önce “Van Project” grubu Bingöl’e eşlik edecek. Ermenistan’ın farklı müzik okullarında eğitim gören 13 müzisyenden oluşan, Ermeni sazları ve müzik mirasını korumak, incelemek ve yaymak amacıyla kurulan grup, Arena sahnesini renklendirecek. Tar, kemençe, şıvi, dudug gibi geleneksel enstrümanları ve çift borulu tulum, hemşin kavalı ve lir gibi unutulmuş Ermeni sazlarını icra eden “Van Project”, Ermeni kültürünün öğelerini sahneleyerek kültürler arası bir köprü oluşturacak.

**********************************
Kuruçeşme Arena’da konser verecek olan Yavuz Bingöl’e sahnede Van Project grubu eşlik edecek.
Yavuz Bingöl’ün türküleriyle, barış, sevgi, aşk ve dostluk rüzgarları estireceği özel gecenin bir özelliği de farklı müzik türlerini bir araya getirmesi olacak. Bingöl sahneyi birbirinden özel konuklarla paylaşacak, Boğaz’da adeta bir kültür buluşması yaşanacak.
Sahnede, önce “Van Project” grubu Bingöl’e eşlik edecek. Ermenistan’ın farklı müzik okullarında eğitim gören 13 müzisyenden oluşan, Ermeni sazları ve müzik mirasını korumak, incelemek ve yaymak amacıyla kurulan grup, Arena sahnesini renklendirecek. Tar, kemençe, şıvi, dudug gibi geleneksel enstrümanları ve çift borulu tulum, hemşin kavalı ve lir gibi unutulmuş Ermeni sazlarını icra eden “Van Project”, Ermeni kültürünün öğelerini sahneleyerek kültürler arası bir köprü oluşturacak.
Boğaz’daki bu müzik ziyafetinde farklı müzik türlerini seslendiren birçok konuk sanatçı da Bingöl’ü yalnız bırakmayacak. Türk Halk Müziği ezgilerinin usta ismi Cengiz Özkan, Türk Sanat Müziği sanatçısı Özhan Eren ve yaklaşık 1 ay önce aynı sahnede Bingöl’ü ağırlayıp, onunla karşılıklı zeybek oynayan, pop müziğin güçlü vokallerinden Yonca Lodi sanatçıya bu özel gecede eşlik edecek.
Halk müziğinden, sanat müziğine, pop müzikten, Ermeni ezgilerine birbirinden farklı müzik türlerini aynı sahnede buluşturacak olan gece, 24 Eylül Cumartesi gecesi Turkcell Kuruçeşme Arena’da yaşanacak.
http://www.ensonhaber.com/yavuz-bingol-van-projectle-soyleyecek-2011-09-20.html

Yorumlar kapatıldı.