İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dmitri Medvedev: Ermeni-Rus siyasi diyaloğu Ermenistan ve Rusya’nın uzun vadeli çıkarlarından kaynaklanmakta

Dmitri Medvedev, başkan Sarkisyan’a yolladığı kutlama mesajında, Verimli siyasi diyaloğun, BDT sathında entegrasyon kuruluşları çerçevesinde koordineli çalışmanın Ermenistan ve Rusya halklarının uzun vadeli menfaatlerine eşdeğer olduğuna, ikili ilişkiler manzumesinin dinamik gelişiminde, Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın pekişmesi işinde önemli rol oynadığına eminim, dedi.

Ermenistan Cumhuriyetinin Bağımsızlığının 20. Yıldönümü vesilesiyle cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, diğer ülke devlet başkanlarından, tanınmış uluslararası kuruluşlardan, birey yurttaşlardan birçok kutlama mesajı almakta.
Rusya Federasyonu devlet başkanı Dmitri Medvedev, başkan Sarkisyan’a yolladığı kutlama mesajında şunları ifade etmekte:
«Saygıdeğer Serj Azdiç,
Sizi ve dost Ermeni halkını, Ermenistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık ilanının 20. Yıldönümü vesilesiyle kalben kutluyorum.
Bu yıllar esnasında ülkeniz uluslararası alanda itibarını pekiştirerek ekonomide ve sosyal alanda görünür başarılara ulaştı. Ermenistan ve Rusya’nın tarihi derin kökleri olan, geleneksel iyi komşuluk ilişkilerinin yeni bir temelde pekiştiğini memnuniyetle belirtiyoruz.
Bugün biz müttefik işbirliği ruhuyla çok planlı bağlar geliştiriyoruz. Ortak çabalarla ticari-ekonomik, yatırım, insani vd. alanlarda işbirliği için yeni perspektifsel doğrultular yaratıyoruz. Bu yılın Ekim ayında beklenen Sizin Rusya ziyaretiniz işbirliğinin bundan sonraki çok yönlü gelişimine ciddi bir katkı olur.
Verimli siyasi diyaloğun, BDT sathında entegrasyon kuruluşları çerçevesinde koordineli çalışmanın Ermenistan ve Rusya halklarının uzun vadeli menfaatlerine eşdeğer olduğuna, ikili ilişkiler manzumesinin dinamik gelişiminde, Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın pekişmesi işinde önemli rol oynadığına eminim.»

Yorumlar kapatıldı.