İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özgür ve adil bir dünya için

Ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan kişi ve gruplara verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü 2011 sahiplerini buluyor.
     

İSTANBUL – Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün üçüncüsü, 15 Eylül Perşembe günü, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek törende verilecek.
Ermenistanlı 14 genç müzisyenden oluşan “Van Project” adlı grubun müzik dinletisiyle başlayacak gece, Rojin ve Yavuz Bingöl’le devam edecek. Gecenin sonunda, Ümit Kıvanç’ın hazırladığı videolar eşliğinde Uluslararası Hrant Dink Ödülü 2011 sahipleri açıklanacak. Törenin sunuculuğunu ise Tülin Özen üstlenecek.
Ödül, her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri Türkiye dışından kişi, kurum veya gruplara veriliyor.
Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istiyor.
Bu yıl üçüncü kez verilecek olan ödülün jürisinde Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Irene Khan, Boris Navasartian ve 2010 yılının Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahipleri Baltasar Garzón Real ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi bulunuyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25249790/

Yorumlar kapatıldı.