İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ulusal azınlık temsilcileri kendi bayraklarıyla Aragats Dağına çıktılar.

 ″Hayasa″ Gençlik Toplumsal Örgütü «Birlikte Aragats’a doğru» başlıklı bir keşif gezisi düzenledi, etkinliğe Ermenistan’da yaşayan farklı ulusal azınlık temsilcileri katıldılar.


″Hayasa″ kuruluşu başkanı Suren Mkrtiçyan açıklamasında  ″Hayasa’nın esas amacı Ermenistan Cumhuriyetindeki ulusal azınlık gençlerini bir araya getirmek ve ortak güçlerle engelleri ve zorlukları aşmak. Keşif gezisi Hayasa kuruluşuna üye ulusal azınlıkların bayrakları eşliğinde sürdü. Gezi esnasında grup Aragats Dağı güney zirvesine tırmandı ayrıca Ambert Kalesini ziyaret etti. Zorluk ve engeller esnasında insanlar birbirini daha iyi tanımaya başlıyor. Bu gezi Ermenistan’da yaşayan farklı etnik unsurların dostluğunu olduğu gibi bağlarını da pekiştirdi. ″Hayasa″ farklı etnik unsur temsilcilerini aynı amaç etrafında toplayabileceğini ve bunu herhangi bir etnik çatışma olmadan gerçekleştirebileceğini bir kez daha kanıtladı″ dedi.
″Hayasa″ kuruluşunun amacının Ermenistan’daki ulusal azınlıkların bir araya getirilmesi yanısıra uluslararası düzeyde onları gelişim ve entegrasyonu olduğunu kaydedelim.

Yorumlar kapatıldı.