İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uruguay Parlamentosu, Ermeni Soykırımı Müzesi kurulması konusunu görüşecek

Uruguay Parlamentosu üyesi Rafael Michelini, devlet bütçe gider kalemleri içine Ermeni Soykırımı Müzesi kurulması konusunun da yer almasını önerdi. Asbarez.com’un verdiği bilgiye göre; Müze devlet tarafından tahsis edilecek bir binada işleyecek ve Soykırım Araştırmaları Merkezine sahip olacak.

Milletvekili bu konunu önümüzdeki parlamento oturum döneminde yer alması gerektiğini belirtti. Michelini konuya ilişkin açıklamasını Uruguay-Ermenistan Parlamentolararası Dostluk Komisonu ve Güney Amerika Ermeni Davası Komisyonu tarafından organize edilen danışma toplantısı esnasıda yaptı.
NEWS.am Uruguay Dışişleri Bakanı Luis Almagro 9 Eylül’de Ermenistan-Uruguay ilişkilerine yönelik Uruguay Parlamento birleşimi esnasında  Dağlık Karabağ sorununa ilişkin sürpriz bir açıklamada bulunduğunu bildirmişti. Dışişleri bakanı Almagro  ″Dağlık Karabağ’ın bağımsız olacağı ve zaman içinde Ermenistan’la birleşeceğine eminim″ açıklamasında bulunmuştu.
Uruguay Dışişleri Bakanı Dağlık Karabağ’ın Ermenistan’ın tarihi bir parçası olduğunu ve bugün kendilerinin resmi karar alma ve tanıma konusunu incelediklerinin altını da çizdi.
Uruguay’ın dünyada,  1915’te Türkiye’nin Ermenilere yönelik gerçekleştirdiği kırımı Soykırım olarak tanıyan ilk devlet olduğunu hatırlatalım.

Yorumlar kapatıldı.